Gözaltına alınan karikatürist Musa Kart: Şu an bir karikatürde yaşadığımı hisediyorum

Gözaltına alınan Cumhuriyet Vakfı yönetim Kurulu Üyesi ve karikatürist Musa Kart, gazete binası önünde açıklama yaptı.

Gözaltına alınan karikatürist Musa Kart: Şu an bir karikatürde yaşadığımı hisediyorum

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon kapsamında gözaltı kararı çıkartılan, Cumhuriyet Vakfı yönetim Kurulu Üyesi, karikatürist Musa Kart, “Yıllardır bu ülkede yaşadıklarımızı karikatüre dönüştürmeye çalışıyorum. Ama inanın şu an kendim bir karikatürün içerisinde yaşıyorum, öyle hissediyorum” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi binasından çıkışta açıklama yapan Musa Kart, “Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz. Şunu söylemek istiyorum, yaşanan gülünç bir durum. Bu baskılarla kimseyi korkutamayacaksınız, onu söylemek istiyorum. Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değildir. Dünyaya anlatamazsınız bunu” diye konuştu.

Musa Kart, şunları söyledi:

“Sadece karikatür çizdiğim için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır diye düşünüyorum. Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım, çizdiğim herkesin gözü önünde. Sabah saat 05.00 sıralarında evimi aradılar. Hukukçu arkadaşlarım gazeteye gelip, buradan gitmemin daha uygun olacağını söylediler. Bir karikatüristin gözaltına alındığı an, başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı.”

Gazete binası önünde bulunanlarla vedalaşan Kart, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini söyleyerek Cumhuriyet Gazetesi’nden ayrıldı. (DHA)