Görme engelli vatandaşın rehber köpeği tarım ilaçlı salamla zehirlendi: Onsuz ne yapacağım?

Marmaris'te yaşayan görme engelli 51 yaşındaki vatandaşıın rehber köpeği tarım ilaçlı salam verilerek zehirlendi.

Görme engelli vatandaşın rehber köpeği tarım ilaçlı salamla zehirlendi: Onsuz ne yapacağım?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan görme engelli 51 yaşındaki Mustafa Demirtaş’ın rehber köpeği ‘Doddi’ kimliği belirsiz kişilerce tarım ilaçlı salam verilerek zehirlendi.

Marmaris’in Osmaniye Mahallesi’nde elektriği ve suyu olmayan evinde yalnız yaşayan ve kardeşlerinin yardımıyla geçinen görme engelli Mustafa Demirtaş’a rehberlik eden kurt kırması ‘Doddi’, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tarım ilaçlı salam verilerek zehirlendi.

kopek-engelli3

Demirtaş, “O benim her şeyimdi” dediği köpeği için, “9 yıl önce daha yavruyken Doddi’yi sahiplendim. Rehber köpek olarak eğitim aldı. Köpeğim sayesinde dışarı çıkabiliyor, gezebiliyordum. Benim her şeyim oldu. O benim için hayvan değil insandı sanki. Ben onsuz ne yapacağım?” ifadelerini kullandı.

kopek-engelli2

16 yaşındayken orman yangınına müdahale sırasında sol gözünü, 2003’te ise odun parçası kaçması nedeniyle sağ gözünü kaybettiğini söyleyen Demirtaş, “13 yıldır hiç görmüyorum. Evlenmedim, işim ve sosyal güvencem yok. Kardeşlerimin yardımıyla tek başına bir evde yaşıyorum. Yemeğimi yapıyorlar, ilgileniyorlar. Ama her zaman yanımda olamıyorlar” diye konuştu. (DHA)