Görgü tanıkları, İstanbul'daki patlamayı anlattı

Beşiktaş’ta BJK-Bursaspor maçı sonrası meydana gelen patlama sonrasında görgü tanıkları, patlamayı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Bölgedeki bir restoranın işletmecisi olan Nihat Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda iş yerinin ciddi hasar gördüğünü söyleyerek, “Büyük bir patlamayla bir alev topu çıktığını gördük. Bir dakika arayla iki patlama oldu. Restoranın camları basınçla parçalanıp üzerimize yığıldı.” diye konuştu. ‘5 DAKİKA ÖNCE STATTAN... View Article

Görgü tanıkları, İstanbul'daki patlamayı anlattı

Beşiktaş’ta BJK-Bursaspor maçı sonrası meydana gelen patlama sonrasında görgü tanıkları, patlamayı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Bölgedeki bir restoranın işletmecisi olan Nihat Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda iş yerinin ciddi hasar gördüğünü söyleyerek, “Büyük bir patlamayla bir alev topu çıktığını gördük. Bir dakika arayla iki patlama oldu. Restoranın camları basınçla parçalanıp üzerimize yığıldı.” diye konuştu.

‘5 DAKİKA ÖNCE STATTAN AYRILMIŞTIK’

Bursaspor’un taraftar grubu Teksas’ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını belirten Bursaspor taraftar grubu Teksas üyesi Selim Kurtulan yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun.”

“Yol açılır açılmaz patlama oldu.” 

Bir diğer görgü tanığı Abdullah Çavuş ise maçı izlemek için Bursa’dan geldiklerini ifade ederek, “Maçtan çıktık, yaklaşık 10 dakika geçmişti, taraftar arabaları hareket etti. Yol açılır açılmaz patlama oldu. Stattan çıkıp yemek için kalacağımız otele girecektik. Camlar basınçla üzerimize saçıldı. Silah sesleri duyduk, otelin içine girip bir köşeye sığındık.” dedi.