Gölet için binlerce ağaç kesildi

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Keles İlçesi yakınlarındaki Kocayayla’da gölet yapımı için binlerce çam ağacının kesildiğini belirtti.

Gölet için binlerce ağaç kesildi
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Keles İlçesi yakınlarındaki Kocayayla’da gölet yapımı için binlerce çam ağacının kesildiğini belirtti. Bugüne kadar 8 bin ağacın kesildiğini ve bu rakamın daha artacağını iddia eden Kayışoğlu, “Hızar sesleri 130 yıllık çam ağaçlarının çığlığı gibi. Gölet yapılmasına karşı değiliz, ancak bir şeyi yaparken nelerin feda edildiğine de bakılması lazım” dedi.

Çok kısa sürede bölgede gölet yapımı için 8 bin ağacın kesildiğini ve bu rakamın daha da artacağını kaydeden Kayışoğlu, “Kocayayla gibi Bursalıların soluk borusu olan bir yaylayı gölet yapacağız diye yok etmeye kalktığınızda ortaya çıkan sonuç, ilerisi düşünüldüğünde kardan çok daha büyük zarara neden olabilir. Kaldı ki; Kocayayla’ya yapılacak gölet, ne işe yarayacak? Kelesliler bile bilmiyor. Sulama ise neresi sulanacak? Keles Göleti var, Baraklı Göleti var, Gököz Göleti var. 12 bin metreküp çam ağacının kesileceği belirtiliyor. Bu kaç bin ağaç eder? Binlerce çam ağacının yok edileceği göletin etrafında tam üç büyük gölet var. Keles’in içme suyu sorunu da yok. O halde bu gölet ne için yapılıyor” diye tepki gösterdi.

Kayışoğlu, Keles’teki ağaç katliamını Meclis’e de taşıyacağını sözlerine ekledi.

Bu arada yetkililer, Kocayayla’ya yapılacak gölet inşaatının 455 hektar alanı kapsayacağını ve 14 milyon TL’ye mal olacağını belirttiler.