Gizli tanık: Ahmet Altan'ın 'FETÖ' abisi Alaaddin Kaya

Ahmet Altan'ın tutuklanma dosyasına ifade veren gizli bir tanığın, Ahmet Altan ile Alaaddin Kaya arasındaki ilişki olduğunu iddia ettiği ortaya çıktı.

Gizli tanık: Ahmet Altan'ın 'FETÖ' abisi Alaaddin Kaya

Ahmet Altan’ın tutuklanma dosyasına ifade veren gizli tanığın, Ahmet Altan ile Alaaddin Kaya arasındaki ilişki olduğunu iddia ettiği ortaya çıktı. Tanığın ifadesinde “Kaya sık sık Taraf’a giderdi. Bir şey yazdırmak istiyorsa Altan’a yazdırırdı. Gündemi etkileyen haberleri de Baransu’ya yaptırırdı.” sözleri yer alıyor.

Ahmet ve Mehmet Altan’ın tutuklandığı soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren bir tanığın ‘FETÖ’nün önemli ismi olduğu söylenen Alaaddin Kaya’nın sık sık Taraf Gazetesi’ne gidip Ahmet Altan’a yazı yazdırdığını söyledi. Ahmet Altan İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “Darbeye teşebbüs” ve “Terör örgütü üyeliği”nden tutuklanmıştı.

Alaaddin Kaya Ahmet Altan’a yazı yazdırıyormuş

İtirafçı olarak başvuran gizli tanık, ‘FETÖ’nün önemli isimlerinden olduğu söylenen Alaaddin Kaya’nın Ahmet Altan’a yazılar yazdırdığını kaydetti. Tanık ifadesinde, “Aladdin Kaya Taraf Gazetesi’ne sık sık giderdi. Mehmet Baransu ile görüşürdü. Bir şeyi yazdırmak istediği zaman Ahmet Altan ile görüşüp ona yazdırıyordu. Kaya, Baransu ile de görüştükten sonra gündemi etkileyen haberleri Mehmet Baransu’nun yaptığına şahit oldum” dedi. Kaya’nın 2014’te zor durumda kalan Taraf’a yardım ettiğini de anlatan tanık, Kaya’nın 6000 adet gazete basımında kullanılan kalıbı da gazeteye bağışladığını anlattı.

Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Aladdin Kaya, ‘FETÖ’ ana soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı ardından geçtiğimiz günlerde Balıkesir’de yakalanarak tutuklanmıştı.