Giresun’da askeri helikopter düştü: 7 kişi yaşamını yitirdi

Giresun’da içinde bölge komutanın da bulunduğu bir helikopter düştü.

Giresun’da askeri helikopter düştü: 7 kişi yaşamını yitirdi

Güncelleme

TSK’dan yapılan açıklamada Giresun’un Alcura ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. TSK’nın açıklaması şöyle:

05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.
Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti. İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi.

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken, hayatını kaybedenler arasında iki de albayın bulunduğu iddia edildi. Giresun Belediye Başkanı Kerem Aksu tarafından yapılan açıklamada iki albay ve ikisi çocuk olmak üzere dört sivilin helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Başbakan Binali Yıldırım da ölümleri doğrularken, helikopterin düşmesi sonucu kaç kişinin öldüğünün sorulması üzerine “şu anda sayı vermek doğru olmaz” şeklinde yanıtladı.

Helikopterde bulunan bölge Jandarma Komutanı Tuğgenerel Mustafa Doğru’nun ise yaralandığı belirtildi.

Giresun Belediye Başkanı daha sonra bir açıklama yaparak ölü sayısının 7’ye yükseldiğini ifade etti.

Kaza mı, saldırı mı?

Kazanın ardından görgü tanıkları televizyonlara konuşurken, bir görgü tanığı helikopterin havada ikiye ayrıldığını ifade etti. İlk görüntülere göre helikopter paramparça olurken, sosyal medyada kazaya ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Bir sosyal medya hesabının saldırının PKK tarafından yapıldığını iddia etmesi üzerine sosyal medyada helikopterin füze saldırısı ile gerçekleştiği iddia edildi.