Gericilerin tuhaf 'Noel' eylemleri sürüyor: Kafasına silah dayayıp zeybek oynadılar...

Aydın'ın Nazilli içesinde Alperen Ocakları'na bağlı bir grup, yılbaşı kutlamalarını Noel Baba'yı darp ederek protesto etti.

Gericilerin tuhaf 'Noel' eylemleri sürüyor: Kafasına silah dayayıp zeybek oynadılar...

Yaklaşan yeni yıl öncesinde gericilerin yılbaşı kutlamalarını protesto amaçlı birbirinden tuhaf eylemleri devam ediyor. Vatandaşların yeni yıla ‘merhaba’ demesinin ‘Hristiyan adeti’ olduğunu savunan dinciler, protestolarında mesajlarını da sembolik bir ‘Noel Baba’yı cezalandırarak veriyor.

Bu tuhaf eylem silsilelerinin bir halkasını da bu kez BBP’ye yakın Alperen Ocakları oluşturdu. Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Belediye Meydanı’nda toplanan grup, yılbaşı kutlamalarını ve Noel’in Türkiye’de de kutlanmasını protesto etmek için efe kıyafetleri giydi, meydana getirdikleri Noel Baba giysili bir kişi de ‘darp’ etti. Ardından da çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında ‘zeybek’ oynadı.

“Müslüman Türk milletiyiz, bu Hristiyan adeti”

İHA‘nın haberine göre; ‘Noel kutlamalarına tepki göstermek amacıyla bu tür bir eylem düzenlediklerini’ ifade eden Alperen Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Yaşar, “Amacımız insanların biraz daha özüne dönmesi. Bizler bin yıldır İslam’ın sancaktarlığını yapmakta olan Müslüman Türk milletiyiz. Hristiyanların adetlerine gösterilen hassasiyeti, mesela esnaflarımız Noel günlerinde dükkanlarını süslerken gerek Hıdırellez olsun, gerek Nevruz kutlamaları olsun, gerekse de bizim dini, milli bayramlarımız da göremiyoruz. Tamamen Hristiyan adetlerince Noel kutlanmasının karşısında olduğumuzu, bizim kendi manevi olarak, milli olarak bayramlarımızın nasıl kutlanması gerektiğini hatırlatmak amaçlı böyle bir organizasyon düzenledik” dedi.