Gericilerin OHAL maskesi düştü: İstanbul Üniversitesi'nde "karma eğitim kalksın" kampanyası!

Gericiler OHAL fırsatçılığıyla şeriat özlemlerini giderek daha açıktan savunmaya başladı.

Gericilerin OHAL maskesi düştü: İstanbul Üniversitesi'nde

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte AKP’nin başlattığı “Demokrasi Nöbeti” etkinlikleri ile darbecilere karşı “milli mutabakat” çağrıları yapılmış ve OHAL uygulamalarının yalnızca Gülencileri hedef alacağı açıklanmıştı. Ancak devam eden süreç içerisinde iktidarın OHAL’i bir fırsat olarak değerlendirdiği kısa sürede anlaşılırken, gericiler de şeriat özlemlerini giderek daha açıktan savunan faaliyetlere başladılar.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gericiler “Karma eğitime son verilsin” kampanyası başlattı. “O’halde karma eğitime son” adı verilen kampanyanın kampüste erkek ve kadın öğrenciler için ayrı imza stantları açarak sürdürüldüğü de duyuruldu.

Kampanyaya yapılan çağrıda, “Bu sene fakültemiz öğrencileri karma eğitim problemini ciddi bir şekilde gündemine almıştır. Bizler kadim bir medeniyetin evlatları olarak tarihimizden aldığımız feyz ile yola çıkarak bu durumun nihayete erdirilmesini talep etmekteyiz. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak karma eğitim uygulamasına son verilip sınıfların, bayan ve erkek sınıfları olarak ayrılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesini istiyor ve fakültemiz kulüpleri olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz” denildi.

Bir çok ‘sivil toplum kuruluşu’nun da destekçisi olduğu kampanyanın skandal afişi şöyle: