Gericiler bu sefer güldürdü: “Türkiye Halep’i sınırlarına katacak”

Akit Gazetesi’nde yer bulan bir haber-yorum bu sefer güldürdü.

Gericiler bu sefer güldürdü: “Türkiye Halep’i sınırlarına katacak”

Dünyagercekleri.com adlı bir sitede yayınlanan ve Akit Gazetesi’nin aktardığı bir haber yorum gericilerin hayal dünyasının ne denli geniş olduğunu bir kez daha kanıtladı. Erdoğan’ın Suriyeli mültecileri “vatandaş yapacağız” açıklamasının ardından yazılan haber yorumda, Erdoğan’ın bu yolla Halep’e kadar olan bölgeyi Türkiye’yi katacağını savundu.

İşte o güldüren yazı

Yazıda Suriye savaşı ile ilgili ilginç yorumlarda yer alırken, Erdoğan’ın dış politikadaki son hamlelerine hiç değinilmemesi dikkat çekti. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık vermesinin altında yatan gerçek neden ilerde Halep bölgesi Türkmen bölgesi ve belkide Şam ın bir kısmını Türkiye’ye katmaktır.

Suriye büyük ihtimalle bölünecek..

ABD Esad’a bir Nusayri devleti veya bir Alevistan devleti kuracak..

Kuzeyimizde ise PKK ya bir devlet kurmak istiyor.

Suriyeliler bizim vatandaşımız olacak

Gün gelecek bir gün Suriye’de savaş bitecek ve bu vatandaşımız Suriyelilerin büyük kısmı evlerine dönecek. Dönmeseler bile devlet bir şekilde onları gönderecek.

Sonra Halep, Türkmen bölgesi ve belkide Şam’ın bir kısmında Özgür Suriye yönetiminde bir referandum yapılacak ve bu referandum ile bubölgeler Türkiye’ye katılacak

Bu şekilde ABD nin kurmak istediği PKK devletinin önünü keseceğiz ve DAEŞ’e karşı geniş bir tampon bölge oluşturup DAEŞ’i sıkıştıracak ve Özgür Suriye ordusuna büyük miktarda silah yardımı yaparak DAEŞ’in elinde ki bölgeleri de alıp orada da referandum yaparak o toprakları da Türkiye’ye katacağız”

Sorgulayan İslamcı: “Kandırılıyoruz”

Yazım yanlışlarıyla dolu bu ifadeler güldürürken, Erdoğan’ın son adımları kimi gerici odaklar tarafından ise sorgulanır hale geldi. Genel olarak “hayal kırıklığı” ile dolu yazılar İslamcı basında bol bol geçerken, Mücahit Gültekin’in islamianaliz.com sitesinde 1 Temmuz günü yazdığı bir yazı bu hayal kırıklığını ifade eder şekilde dile getirildi. Gültekin yazısında “faiz, zina, kumar ile dolu dünyada cihat çağrıları yapılınca heyecana kapılıyoruz” ifadeleri kullanılırken, kendilerinin rahatça kandırıldığını ifade etti.

Erdoğan’ın son adımları gerici basında daha çok çatlağa yol açacağa benzerken, gerici basının merkezinde yer alanların ise daha çok güldüreceği açık hale geldi.