Gericiler hep aynı: “Bu milletin tinercisi bile mücahit”

İsmailağa cemaatinin tanınan isimlerinden Metin Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada FETÖ mallarını fetih sonrası ganimet olarak saydı ve tinercileri mücahit ilan etti.

Gericiler hep aynı: “Bu milletin tinercisi bile mücahit”

Fethullahçılar’dan açılan boşluğu doldurmaya çalışan İsmailağa cemaati son günlerde yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. İsmailağa cemaatinin tanınan isimlerinden Metin Balkanlıoğlu 22 Temmuz günü Kısıklı’da yaptığı konuşmada ilginç ifadeler kullandı. Balkanlıoğlu FETÖ’nün mallarının savaş sonrası elde edilen ganimetlere benzetti. Balkanlıoğlu kitleye seslenirken “mallar sizindir, tepe tepe kullanın” şeklinde konuştu.

Balkanlıoğlu konuşmasının devamında daha da ilginç ifadelere başvurdu. Balkanlıoğlu şöyle konuştu:

“Selam olsun NTV’yi kurtaran Bağcılar’ın tinerci yavrularına. Helal olsun! Tinerciler NTV’yi kurtardı haberiniz var mı sizin? Helal olsun. Bu milletin tinercisi bile mücahit.”

İsmailağa cemaati geri dönüşleri ile tanınıyor

İsmailağa cemaati bir dönem AKP karşıtı konumda bulunurken, cemaatin lideri konumunda bulunan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “fuhuş davasından” yargılanmasının ardından AKP yanlısı bir konuma doğru gitmişti. Ünlü bu davadan beraat ederken, davanın açılmasında Fethullahçılar etkili bir rol oynamıştı. İsmailağa cemaati ile Fethullahçılar’ın arası uzun bir dönemdir açık.

İsmailağa cemaatinin tek geri dönüşü AKP konusunda olmazken, “şeriatçı” olduklarını ilan eden cemaat, demokrasinin Allah’ın işine karışmak olduğunu belirtmişti. Cemaat darbe sonrası yapılan “demokrasi nöbetlerine” aktif bir biçimde katılıyor.