Gerici Nurettin Yıldız Sinop'ta da havasını aldı!

"6 yaşındaki çocuk evlenebilir” sözleriyle tepki çeken Sosyal Doku Vakfı başkanı Nurettin Yıldız, konferans vermek için gittiği Sinop'ta büyük bir protestoyla karşılaştı.

Gerici Nurettin Yıldız Sinop'ta da havasını aldı!

“7 yaşındaki çocukla evlenilebilir” sözleriyle Türkiye’de büyük tepki çeken gerici Nurettin Yıldız’ın “Bu zamanın sabrı” isimli konferansı Sinop’ta iptal edildi. Yıldız’ın daha öncesinde kentin Ayancık ilçesindeki konferansı da tepkiler nedeniyle yapılamadı.

Konferans için Sinop’a gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ı şehre sokmak istemeyen yurttaşlar polis barikatını yıktı.

Ayancık Gazetesi’nde yer alan habere göre İHH, Sinop İl müftülüğü ve Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü sponsorluğunda düzenlenmek istenen konferans için bu akşam saatlerinde Sinop’a gelen Nurettin Yıldız, yüzlerce Sinoplu tarafından yürüyüşle protesto edildi.

“Din istismarcılarını Sinop’ta istemiyoruz” ve “Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” sloganlarıyla Yıldız’ın konuşmacı olarak katılacağı Sinop Atatürk Spor Salonu’na doğru yürüyüşe geçen yüzlerce yurttaşın önü polis barikatlarıyla kesilmek istenildi. Fakat öfkeli kalabalık polis ile çatışarak barikatları yıktı. O anlar bir yurttaşın kamerasından böyle görüntülendi:

Konferansın verileceği salonun önüne kadar gelen öfkeli yurttaşlar ile polisler arasında kısa bir arbede daha yaşandı. Araya giren Sinop il Emniyet müdürü Yusuf Biner, tepkili yurttaşlara toplantının iptal edildiği anonsunu yapmasına rağmen kalabalık yine de dağılmadı ve Emniyet müdürü Biner’e önce Nurettin Yıldız’ın Sinop’u terk etmesi gerektiğini ondan sonra dağılacaklarını belirtti. İptal haberine rağmen halkın bekleyişi gece saatlerine dek sürdü.

SİNOPPPP