Gerici Akit ölüm yıldönümünde Atatürk düşmanlığını unutturmadı

AKP'nin 'militan' yayın organlarından Yeni Akit'in yazarı Kenan Alpay, 10 Kasım vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan bir yazı yazdı.

Gerici Akit ölüm yıldönümünde Atatürk düşmanlığını unutturmadı

Gerici ve kışkırtıcı yayıncılığıyla bilinen, AKP’nin ‘militan’ yayın organlarından Yeni Akit’in yazarı Kenan Alpay, 10 Kasım vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bir yazı yazdı. Gerici yazar yazısında “Atatürk öldü ve bütün faniler gibi o da yapıp ettiklerinin hesabını verecek.” ifadesini kullandı.

Atatürk’ün ölüm yıldönümünde laiklik ve aydınlanmacılığa karşı kinini konuşturan yazar “Hesap gününü unutan, Kur’an-ı Kerim ve Rasulullah Muhammed Mustafa’nın rehberliğini hafife alanların laiklik, aydınlanma, ilerleme, çağdaşlık vs. gibi söylemlerle günü kurtarması dahi mümkün değildir” diye yazdı.

Alpay, AKP gericiliğinden de aldığı cesaretle 10 Kasım törenlerinin ‘eskisi gibi’ devam etmemesi gerektiği mesajını verirken şu ifadeleri kullandı:

“‘Olmasaydın Olmazdık’ rezilliğinin devam edip etmeyeceğini de test edeceğiz elbette. Sonsuzluk vurgusu ‘ebedi istirahatgâh’ masalıyla takviye edilecek tabii ki. Şükran duymayanlara, önünde saygıyla eğilmeyenlere, açtığı yol ve kurduğu ülküde yürümek istemeyenlere nefret kusma yarışında yine kendilerini aşacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Ülke ve toplumun Atatürk’le anlam kazandığına dair yazılacak bayat senaryolarla saflarına kattıkları insanlar nezdinde artık ‘Atatürksüz bir dünya hiç mümkün olmayacak'”