Genelkurmay İkinci Başkanı Dündar: Beni Bahçeli'ye sorun demedim

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, darbe girişimine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu'nda ilginç açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay İkinci Başkanı Dündar: Beni Bahçeli'ye sorun demedim

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, 15 Temmuz darbe girişimi ve ‘FETÖ’yü araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda ilginç açıklamalarda bulundu.

Ümit Dündar daha önce çıkan haberlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a söylediği iddia edilen “Sayın Cumhurbaşkanım ben sizi korurum”, “İstanbul’a gelin” ve “Beni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sorun” şeklinde bir konuşma yapmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı tarafından sabaha karşı Genelkurmay Başkanlığına vekalet etme emri verildiğini; Cumhurbaşkanıyla 16 Temmuz sabahı Atatürk Havalimanı’nda görüştüğünü ve kendisine bilgi verdiğini söyledi.

 

Dündar komisyonda 15 Temmuz gecesine ilişkin şunları dile getirdi:

“Bahçeli’ye sorun demedim”

“15 Temmuz gecesi sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan da dahil hiçbir bakanla da görüşmem olmadı. ‘Bahçeli’ye beni sorun diye’ bir beyanım olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın direktiflerini havalimanından itibaren adım.”

“4-5 kişilik ekip evime gelerek beni aramış”

“Emir subayım FETÖ darbe girişiminin ardından firar etti. Sonradan öğrendiğime göre, benim yerimi öğrenme konusunda da 15 Temmuz akşamı gayret sarf etmiş. Ben saat 22.20’de evden ayrıldıktan sonra 4-5 kişilik bir ekip eve gelerek beni aramış.”

“Darbe riski olmadığını değerlendiriyorum”

“Şu anda bir darbe riski olmadığını değerlendiriyorum.”