Genelkurmay Başkanı Mardin'de

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Mardin'e gitti.

Genelkurmay Başkanı Mardin'de

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Mardin’e gitti. Rusya’nın Kamışlo’ya asker sevk ettiği ve burada bir askeri üs kuracağı haberleri üzerine Türkiye’nin de PYD’nin elindeki Tel Abyad’ın karşısında Mardin’in Nusaybin’e askeri yığınak yaptığının söyleniyordu. Akar’ın Mardin ziyaretinin bu haberler üzerine gelmesi dikkat çekti.

Mardin ziyareti “çeşitli incelemelerde bulunmak üzere” diye açıklanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Hudidi, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve 70’nci Mekanize Tugayı Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz ile birlikte Vali Ömer Faruk Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Vali Ömer Faruk Koçak tarafından valilik önünde karşılanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, ziyaretin anısına valilik şeref defterini imzaladı. Vali Koçak ile makam odasında bir süre görüşen Genelkurmay Başkanı Akar daha sonra Valilikten ayrıldı.

Rusya, Türkiye’yi askeri yığınak yapmakla suçlamıştı

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, yaptığı açıklamayla, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nde Rus savaş uçakları için yeni bir askeri üs ya da ek hava meydanı bulunmamaktadır ve bu yönde bir plan da yoktur” diyerek Rusya’nın askeri üs kurma planlarına ilişkin haberleri yalanlamıştı.

Konaşenkov, Türkiye’yi bu tür asılsız haberleri bölgede arttırdığı askeri varlığını gizlemek ve bunun için bahane olarak kullanmakla da suçlamıştı.