Genel Sağlık Sigortası 'borçları' siliniyor! İşte detaylar...

Milyonlarca gen yurttaşın beklediği Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesiyle ilgili yönetmeliğin detayları netleşti.

Genel Sağlık Sigortası 'borçları' siliniyor! İşte detaylar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödemeyen 25 yaşının altındaki gençlerin prim borçları silinmeye başladı. Hürriyet Gazetesi’nden Noyan Doğan, bugün yayımlanan yazısında 25 yaşın altındakilerin Genel Sağlık Sigortası (GSS), prim borçlarının affı ile ilgili detaylarını yazdı. 2012 yılından itibaren gelir testi yaptırmayıp Genel Sağlık Sigortası primlerini ödemeyen yaklaşık 3.5 milyon gencin borçları silinecek, 1 veya 2 ayın ardından sağlık hizmeti de almaya başlayacaklar.

Anne ve babası sigortalı olsun veya olmasın, 18 yaşından küçük gençler veya 25 yaşından küçük eğitim hayatına devam eden öğrenciler otomatik olarak GSS kapsamında sayılıyordu. Ancak 2012’den bu yana öğrenci olmayıp da Genel Sağlık Sigortası primlerini ödemeyen 18 ila 25 yaşında arasındaki gençler sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. Yayımlanan genelgeyle bu gençlerin prim borçları sıfırlanmaya başlandı. Borçların silinecek olmasına karşın bu güne kadar primlerini ödeyenlere para iadesi yapılmayacak.

Nisan ayındaki torba kanun ile yasalaşan düzenleme 25 Nisan 2016 tarihine kadar olan borçların silinmesini öngörüyor. Buna göre sadece 25 nisana kadar olan borçlar silinecek. Borcu silinen vatandaş bu tarihten itibaren olan primlerini ödemeye devam edecek. 2012 ile 2016 yılları arasında 25 yaşını dolduran gençlerin ise 25 yaşını doldurduğu tarihe kadar olan prim borçları silinecek.