Genç Parti yeniden kuruldu haberi yalanlandı

Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Genç Parti’nin ardından Yeniden Genç Parti (YGP) adlı yeni bir siyasi parti kurulduğu haberi yalanlandı.

Genç Parti yeniden kuruldu haberi yalanlandı

Mal varlığı ve şirketlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde el konulan Cem Uzan’ın kurucusu olduğu Genç Parti’nin ardından Yeniden Genç Parti (YGP) adlı yeni bir siyasi partinin kurulduğu gündeme gelmişti.

İHA’nın haberine göre, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Yeniden Genç Parti Genel Başkanı Erkin Çözeli, İçişleri Bakanlığı’na gerekli başvuruları yaptıklarını belirtmiş şu ifadeleri kullanmıştı: “Bizim doğal liderimiz Cem Uzan’dır. Sayın Uzan’ın yeniden adil şekilde yargılanması için biz bu yola baş koyduk. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeden ezilen halkı iktidara taşıyacağız. Amacımız, yapılacak olan ilk genel seçimlerde, seçime damga vurmak ve halkı iktidara taşımak. Türkiye’nin şu anda en büyük sorunu yönetilememe sorunudur. Bizim için Meclis’te bulunan siyasi partilerin isimleri değişik olsa da tamamı aynıdır.”

Cem Uzan’dan açıklama

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak söylentileri yalanladı. Uzan paylaşımında, “Yerel gazete ve televizyonlarda yayınlanan “Yeniden Genç Parti” başlık ve içerikli tüm haberler yalandır” dedi.

Uzan’ın liderliğini yaptığı Genç Parti son olarak 2007 genel seçimlerine girmiş ancak yüzde 3 oranında oy alarak Meclis’e girmeyi başaramamıştı. Genç Parti’nin seçim kampanyasının sloganlarından “Mazot 1 YTL olacak” hayli konuşulmuş, köfte-ekmek dağıtması dağıtması da gündem olmuştu.

İmar Bankası’nı yönettikleri süreçte tuttukları çifte bilançolarla 6 milyar dolarlık yolsuzluk yaptıkları belirtilmiş Uzan ailesinin, parayı aşama aşama yurt dışına kaçırdığı iddia edilmişti.

Uzan, 2009 yılından bu yana Fransa’da yaşıyor.