Genç Marksist Max Edwards, 16 yaşında hayata veda etti…

İngiltere’nin York kentinde yaşayan ve “Anonim Devrimci- The Anonymous Revolutionary” adlı blogun 16 yaşındaki Marksist yazarı Max Edwards, yakalandığı kanser sonucu geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Genç Marksist Max Edwards, 16 yaşında hayata veda etti…

“İnsan doğasının eşitlikle çelişmediğini, tam tersine ona olanak verdiğini düşünüyorum. Kendi ihtiyaçlarımızı başkalarınınkilerin önüne koyduğumuz doğru. Ancak, eski zamanlardaki birlikte çalışma pratiğimiz, bu sağlıksız davranışın, modern toplumdaki sömürgeci ekonomik sistemi beslese de, doğal veya sabit olmadığını gösteriyor. …” Max Edwards

İngiltere’nin York kentinde yaşayan ve “Anonim Devrimci- The Anonymous Revolutionary” adlı blogun 16 yaşındaki Marksist yazarı Max Edwards, yakalandığı kanser sonucu geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybetti.

5 ay önce yakalandığı kanser hastalığı hakkında da büyük bir samimiyetle yazan 16 yaşındaki genç Marksist Max’ın hayatını kaybetmesinin ardından anne ve babası Max’ın bloguna  “Yazar, Filozof, Düşünür, Müzisyen, Sanatçı. Anonim Devrimci -Max Edwards, oğlumuz- 26 Mart 2016 tarihinde, 16 yaşında öldü” şeklinde bir not düştü.

Hayatını kaybetmeden önce bloğunda yayınladığı son yazısında “hem kendisiyle tartıştığını hem de itiraf ettiğini” belirten Max, tedavisi için özel bir jete binmesini bir çelişki olarak yorumlarken “Hayatımın devrimci amacı temsil etmediğini biliyorum, ancak bu yolda mücadele etmeye devam edeceğim” ifadelerini de kullanmıştı.

“Ölümden sonra yaşam fikri konusunda kendimi kandırabilirdim, ama bu insana ancak boş bir batıl inanç sağlar.”

2015’in Ocak ayında devrimci sosyalizm hakkındaki bloğunda yazmaya başlayan Max, bir makalesinde hastalığı ile inançları ve dini inanca sahip olmayışı arasındaki ilişkiye değinerek, “Birçok insanın benim için dua ettiği söylendiğinde, kaybedecek bir şeyim olmadığını düşünerek ve bir şeyi değiştirmeyeceğini bilerek ben de dua ettim. Tanrıya inanmıyorum. Hastalığım teşhis edilmeden önce de inanmıyordum, şimdi de inanmıyorum. Ölümün insanın başına gelecek en kötü şey olduğunu söylüyorlar. Ölümden sonra yaşam fikri konusunda kendimi kandırabilirdim, ama bu insana ancak boş bir batıl inanç sağlar. Ölüm fikrini kabullenmenin yollarını buldum.” diye yazmıştı.

max1

Geçen Kasım ayında, Ekim Devrimi’nin 98. yılını kutlayan Max, Devrim için şunları yazmıştı: “Benim görüşüme göre, kapitalizme karşı mücadelede kayda değer, en önemli devrim ve uluslararası solun en büyük başarısı. Bu nedenle bu notumu onun yıldönümüne ithaf etmeye karar verdim. Mutlu 6/7 Kasım’lar, yoldaşlar!”

Genç Marksist’in aynı zamanda “Anonim Devrimci: Bir Komünist Yazılar Derlemesi “(The Anonymous Revolutionary: A Collected Communist Writings) adlı, blog yazılarından oluşan bir kitabı da bulunuyor.