Gemlik Gübre'de 335 işçi greve çıktı!

Gemlik Gübre Fabrikası'nda, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol- İş Sendikası üyesi 335 işçi bu sabah greve başladı.

Gemlik Gübre'de 335 işçi greve çıktı!

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde bulunan Gemlik Gübre Fabrikası’nda, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol- İş Sendikası üyesi 335 işçi bu sabah greve başladı.

Gemlik Serbest Bölgesi yakınlarında üretim yapan Gemlik Gübre Fabrikası işvereniyle 335 üyesi bulunan Petrol-İş Sendikası 1 Mayıs 2016’da 2 yıllık toplu iş sözleşmesi için masaya oturdu. Yapılan 3 görüşme sonunda uyuşmazlık zaptı imzalandı ve sendika grev kararı aldı.

Fabrika önünde greve başlayan işçilerin toplantısına, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar ve Petrol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan da katılarak işçilere destek verdi.

Petrol- İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan, mayıs ayından beri yapılan 3 görüşmeden sonuç alamadıklarını ve işverenin yüzde 25’lik ücret artışı ve geçmişe dönük iyileştirme tekliflerini kabul etmediğini belirterek, “Grev; amaç değil araçtır. Kapılar kapanmadı. İşveren çağırsın oturalım çalışanların isteklerin doğrultusunda anlaşma yaparak grevi bitirelim. Biz her zaman uzlaşmaya hazırız” dedi.

Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar da işçilerin haklarını istediklerini belirterek, “Hak etmediğimiz hiçbir şeyi talep etmedik. Zam oranlarının bugünün yaşam şartlarına uygun seviyeye gelmesini istedik. Pek çok fedakârlık da yaptık ama işveren ısrarla önerilerimize yanaşmadı. Günün zor şartlarında, işverenden biraz anlayış bekledik, yanaşmadılar. 60 günlük eylem sürecimizin sonunda greve çıkacağımızı söylemiştik. 22 Ağustos sabahını da son tarih vermiştik. Bu sabah 08.00 vardiyası ile greve başlamış durumdayız. Bizleri kimse yolumuzdan döndüremez. Tek amacımız, işçilerimizin haklarını almalarıdır” dedi.

Grevin başlamasıyla fabrikadaki üretimin durduğu içeride sadece güvenlik amacıyla 18 çalışanın kaldığı belirtildi.