Gazprom doğalgaz indirimini iptal etti

Rusya'nın doğalgaz şirketi Gazprom, 1 Ocak 2015'ten itibaren Türkiye'deki özel sektör gaz dağıtıcılarına uyguladığı yüzde 10,25'lik indirimi iptal ettiğini duyurdu.

Gazprom doğalgaz indirimini iptal etti

Rusya’nın doğalgaz şirketi Gazprom, 1 Ocak 2015’ten itibaren Türkiye’deki özel sektör gaz dağıtıcılarına uyguladığı yüzde 10,25’lik indirimi iptal ettiğini duyurdu.

Reuters’e bilgi veren doğalgaz sektöründen iki yetkili, indirimin 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanmaya başlandığına dikkat çekerek, iptal kararı sonrası yeni fiyatın ne zamandan geçerli olacağının netlik kazanmadığını bildirdi.

Bir özel sektör yetkilisi, geçen hafta Viyana’da yapılan toplantıda Gazprom yetkililerinin alınan kararı Türk özel sektör şirketlerine ilettiğini belirterek, “Bu karardan sonra özel sektör şirketleri müşterilerine yeni durumu bir tebligatla bildirmeye başladı. Uygulamanın nasıl olacağına bakılıyor” dedi.

Özel sektör tedarikçileri, Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013’te yapılan anlaşma doğrultusunda yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

Geçen yıl 24 Kasım’da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile Türkiye ilişkilerinden gerilim yaşanmaya başlanmış ve Rusya bazı yaptırım kararlarını yürürlüğe koymuştu.