Gaziantep'te IŞİD katliamının kurbanları toprağa verildi

Gaziantep'te IŞİD'in bir düğünü hedef aldığı intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazesinde AKP'ye öfke vardı.

Gaziantep'te IŞİD katliamının kurbanları toprağa verildi

Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçesi’nde sokak düğünü hedef alan IŞİD tarafından katledilenlerin cenazeleri toprağa verildi. Önceki gece yaşanan katliamda 51 kişi hayatını kaybederken 94 kişide yaralanmıştı. Yaralıların 17’sinin durumunun ağır olduğu ve toplam 69 yaralının tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Katliamda yaşamını yitirenlerden 41’inin kimliği belirlenirken sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alınmaya başlanan cenazeler Yeşilkent Mezarlığı’nda yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Ölenlerin çoğunun çocuk ve gençler olduğu görüldü.

antep cenazeler2

Cenazede AKP’lilere tepki

Törene, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP’li milletvekilleri katılırken Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gaziantep Örgütü de heyet olarak yurttaşların acılarını paylaştı.

Öte yandan, cenazeye katılan AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi AKP’lilere katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları tepki gösterirken polisin önce barikat kurarak kitleyle AKP’lilerin arsına girdi. AKP’liler daha sonra polis oluşturduğu güvenlik koridorunda camiyi terk etti. Protesto sırasında ezan ve dua yayınının sesinin yükseltilerek protestonun bastırılmak istenmesi dikkat çekti.

antep cenazeler

Katliamda hayatını kaybedenlerin kimlikleri

DHA’nın haberine göre Gaziantep’teki ’canlı bomba’ saldırısında yaşamını yitiren 51 kişiden 9’unun otopsi ve kimlik tespiti çalışmaları devam ederken kimliği belirlenen 41 kişi şunlar: Fatma Abdullah, Gurbet Akcan, Kamil Akdoğan, Bünyamin Akdoğan, Saliha Akdoğan, Muhammet Alpaslan, İsmail Alpaslan, Muhittin Alpdoğan, Ubeyit Alpdoğan, Hasan Alpdoğan, Kamile Ayhan, Nur Huriyet Ayhan, Metin Caner, Hüsam Cuma, Abdulhamit Çelikten, Süleyman Durak, Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Mirgin Gürbüz, Salih İlper, Yusuf İlter, Murat Kalay, Hakkı Okur, Mehmet Ali Özcan, Nergiz Özcan, Kerem Özer, Semanur Özer, Mehmet Ali Taş, Devran Toruman, Osman Toruman, Vesile Toruman, Sinan Urtekin, Ahmet Urtekin, İbrahim Urtekin, Mehmet Urtekin, Muhammet Yağız, Aliye Yağız, Süreyya Yağız, Orhan Yavuz ve Şükran Ayhan.