Gaziantep Valiliği'nin skandal açıklaması basında böyle yer buldu

Gaziantep Valiliği skandal bir açıklamaya imza attı.

Gaziantep Valiliği'nin skandal açıklaması basında böyle yer buldu

Bugün Gaziantep Valiliği tarafından yapılan skandal açıklama, gerek AKP iktidarının, gerekse devletin içinde bulunduğu noktayı gözler önüne serdi.

Ayrıntıları bilmiyor olmasak da devletin tüm “terör konsepti” olarak ifade ettiği şeyleri aynı çuvala doldurduğu açıklamaya bir de yakalanan zanlıların uyuşturucu kullandıkları ve evlerinde FETÖ içerikli kitap bulunduğu verisi de eklenmiş.

Bununla birlikte metinde yer alan “sözde DEAŞ terör örgütü üyesi”nin ne olduğuna dair bir bilgi ise yer almıyor. Doğal olarak açıklamadan çıkan sonuç “DEAŞ üyesinin” mağdur görünmesi ve devletin onu koruyan bir pozisyonda kalması gibi büyük bir skandal nokta oluyor.

Aynı zamanda Hürriyet gazetesinin de bu haberi aynı şekilde haberleştirmesi dikkatleri çekti.

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet gösteren ve sözde DEAŞ terör örgütü üyesi olan ismi bilinmeyen bir şahsa yönelik suikast hazırlığındaki (4) örgüt mensubu eylemlerini gerçekleştirmeden yakalanmıştır.

Yakalanan örgüt mensuplarının eylem hazırlığında oldukları ve uyuşturucu madde kullandıkları değerlendirilmektedir.

Yapılan aramalarda (3) adet Ruhsatsız Av Tüfeği, çeşitli elektronik malzeme, (3) adet paket halinde 120 gr. uyuşturucu madde ile FETÖ/PDY terör örgütü içerikli (1) adet kitap elde edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 21.12.2016″

Hürriyet gazetesi ise olayı şu şekilde haberleştirdi: