Nazi sembollü, tesbihli, ezan okuyan oyuncak bebek satıştan kaldırıldı

Bolu’da, TEM yolu üzerindeki dinlenme tesisinde satışa sunulan, elinde tespih, başındaki beresinde Nazi sembolü ’Gamalı Haç’ olan ve aynı zamanda ezan okuyan oyuncak bebek, tepkiler üzerine kaldırıldı.

Nazi sembollü, tesbihli, ezan okuyan oyuncak bebek satıştan kaldırıldı

Bolu’da, TEM yolu üzerindeki dinlenme tesisinde satışa sunulan, elinde tespih, başındaki beresinde Nazi sembolü ’Gamalı Haç’ olan ve aynı zamanda ezan okuyan oyuncak bebek, tepkiler üzerine kaldırıldı. Tesis yetkilisi Ali Sert, “Biz, elinde tespih ezan okuyor diye aldık. Ürünler poşetli geldiği için Nazi işaretini fark etmedik” dedi.

TEM yolunun Bolu kesiminde Ankara yönündeki dinlenme tesisinde satılan Nazi sembollü oyuncak bebek, tesise gelen bazı müşterilerin tepkisini çekti. Konu sosyal medyada da geniş yankı bulup, tepki gösterildi. Başındaki berede, dünyanın bir çok yerinde ırkçlığı sembolize ettiği için tepkiyle karşılanan ’Gamalı Haç’ işareti, elinde tespih bulunan oyuncak bebek, tepkiler üzerine satıştan kaldırıldı.

Tesis yetkilisi Ali Sert, İstanbul’dan düzenli olarak oyuncak sipariş ettikleri firmanın Çin’den getirttiği oyuncak bebekleri 2 hafta önce aldıklarını, ancak tesise gelen ve daha sonra kendilerini telefonla arayan bir kadın müşterinin uyarısıyla kaldırdıklarını söyledi.

Ali Sert, şunları söyledi: “Bir müşterimiz bu oyuncakla ilgili bize bilgi vererek bunun yanlış olduğunu söyledi. Tepki çekeceğini söyledi. Hanımefendi aradıktan yaklaşık yarım saat sonra oyuncakları kaldırdım. Oyuncakları da aldığım firmaya iade ettim. Alırken de bizim hatamız bu durumu fark etmedik. Firma da yanlış yaptığını fark etti ve iade ettik. Bu ürünlerden alanlar oldu mu bilmiyorum ama alan olacağını sanmıyorum. Çünkü insanlar artık bu konuda bilinçlendi. Belki fark etmeyerek alan insanlar olmuştur. Onlardan da özür dileriz.”

Oyuncak bebeği elinde tespih ezan okuduğu için aldıklarını belirten Ali Sert, “İnsanların hoşuna gideceğini düşündük. Ancak ürünler kutuda poşetli geldiği için Nazi işaretini fark etmedik. Biz onu fark etseydik zaten bu ürünü almazdık. O ürünü getiren firmanın da hatası var. Sonuç olarak tepki gelince kaldırdık” diye konuştu.