Galler'de sığınmacılara 'renkli bileklik' zorunluluğu

Galler'in başkenti Cardiff'e gelen Suriyeli sığınmacılara, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın "renkli bileklik" takma zorunluluğu getirdiği ortaya çıktı.

Galler'de sığınmacılara 'renkli bileklik' zorunluluğu

Galler’in başkenti Cardiff’e gelen Suriyeli sığınmacılara, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın “renkli bileklik” takma zorunluluğu getirdiği ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesinin aktardığı habere göre İçişleri Bakanlığı, Cardiff’e getirilen Suriyeli sığınmacılara, ayırt edilebilmeleri için “renkli bileklik” takmalarını talep etti. Aksi takdirde yemek alamayan sığınmacılar, renkli bileklikleri takmaya mecbur bırakılıyor. Çalışma izni verilmeyen sığınmacılara, getirilen bileklik uygulamasıyla günde üç öğün yemek veriliyor.

Bir aydır bileklik uygulamasına tabi tutulan bir sığınmacının, İngiliz gazetesine konuşması sonucu ortaya çıkan duruma yönelik ise İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı ihaleyle sığınmacıların Galler’de barınmasından sorumlu şirket Clearsprings Ready Homes’tan açıklama geldi. Uygulamayı doğrulayan şirket yaptığı açıklamada, yemek alacakların sığınmacı olduğuna dair herhangi ayırt edici bir durumun söz konusu olmadığını ve bu yüzden bileklik uygulamasının getirildiğini savundu. İngiltere İçişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Gazeteye konuşan sığınmacı ise burada yaşadığı günleri “hayatının en zor günleri” olarak niteleyerek, bilekleri takmadıkları takdirde İçişleri Bakanlığı’na bildirileceğinin söylendiğini ifade etti. Ayrıca bileklikleri gören kent sakinlerinin de ‘ülkenize geri gidin’ şeklinde bağırdığını sözlerine ekledi.

Geçen yıl, Avrupa’nın yüzleştiği “göçmen krizi”ne ilişkin Birleşik Krallık, gelecek 5 yıl içinde 20 bin sığınmacıya kapılarını açacağını duyurmuştu.