Fuat Avni'ye bilgi sızdırdığı iddia edilen mühendis cezaevinde ölü bulundu

Tutuklu mühendis Burak Açıkalın, cezaevinde ölü bulundu.

Fuat Avni'ye bilgi sızdırdığı iddia edilen mühendis cezaevinde ölü bulundu

MİT’in 20 bin kişilik ‘FETÖ’cü listesini örgüte, ‘gizli’ bilgileri de AKP ve Saray’dan sızdırdığı bilgilerle bilinen Fuat Avni adlı internet fenomeni ekibe sızdırdığı iddiasıyla tutuklu mühendis Burak Açıkalın, cezaevinde ölü bulundu. Açıkal’ın intihar ettiği iddia ediliyor.

‘FETÖ’ soruşturması gerekçesiyle, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) görevli mühendislerden Burak Açıkalın tutuklanarak cezaevine konulmuştu. MİT’in 20 bin kişilik ‘FETÖ’cü listesini de örgüte sızdıran Açıkalın, darbe girişimi sırasında İDB yakınlarında yakalanmıştı. Açıkalın, tutuklu bulunduğu Kırıkkale Cezaevi’nde ölü bulundu.

Tutuklanan Başbakanlık veri uzmanı Mustafa Koçyiğit de ifadesinde, bir Cemaat abisinin aracılığıyla İDB’de çalışan mühendislerle tanıştığını belirterek, “Abilerin talimatıyla mühendislerden İDB’deki işimize yarayacak verileri getirmelerini istedim. Burak ve Haşim bu verileri getirmeye başladılar. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de böyle temin ettik” demişti.