"Fuat Avni'nin kim olduğu kesinleşti"

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, Fuat Avni soruşturması ile ilgili iddialarda bulundu.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, AKP ve Saray içerisinden sızdırdığı bilgilerle Twitter’de fenomen haline gelen Fuat Avni adlı kullanıcının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başyaveri Ali Yazıcı olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Murat Çelik yazısında, “Yazıcı tutuklandıktan sonra ‘fuat avni’ adıyla bilinen twitter hesabından paylaşımlar kesildi. Yazıcı ve diğer yaverlerin ‘mobil böcek’ kullanarak izleme ve dinleme yaptıkları değerlendiriliyor” derken konuya şu ifadeleri kullandı:

“Külliye temiz çıktı. Binada yapılan detaylı aramada dinleme, kayıt ya da benzeri bir cihaza rastlanmadı. Özellikle Beştepe’de, Külliye mesaisi başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buradaki önemli toplantıları sırasında, ortam dinlemesi ya da kayıt tehdidine karşı teknolojik önlemler hep alınmıştı. Ancak bu tedbirlere rağmen, hatırlarsınız, özellikle Twitter’daki Fuat Avni hesabından atılan mesajlar kesilmemişti. Fuat Avni adıyla yayın yapan o hesaba, birden çok kaynaktan bilgi geldiği tahmin ediliyordu. Bunlar arasında Erdoğan’ın çok yakınında olan kişi ya da kişilerin bulunduğu da ortadaydı. Binanın ve makam araçlarının ‘temiz’ olduğunun ortaya çıkması üzerine, Fuat Avni’’in ‘içerideki’ kaynağının, 15 Temmuz’un hemen ardından yakalanan, tutuklu eski Albay Ali Yazıcı olduğu görüşüne varıldı. Yani Cumhurbaşkanlığı eski başyaveri… Onun bulunmadığı yer ve dönemlerde de, diğer FETÖ mensubu yaverlerin. Bu tespitin en somut kanıtı da, Yazıcı ve yardımcılarının cezaevine girmesiyle birlikte söz konusu hesaptan yapılan paylaşımların kesilmesi oldu. Ali Yazıcı’nın, görevde olduğu süre boyunca, Cumhurbaşkanı’nın yanında olmadığı zamanlarda, kendi odasında değil, sürekli Özel Kalem Müdürlüğü’nde oturduğu bilgisi de bu noktada ayrı bir önem kazanıyor. Yapılan değerlendirme – itiraflarında yer aldığı şekilde – Genelkurmay Başkanlarını dinleyen emir subayları gibi Yazıcı ve diğer yaverlerin de ‘mobil böcek’ kullanarak izleme ve dinleme yaptıkları yönünde. Başyaver ve yaverlerin Fuat Avni hesabına ‘taşınabilir böcek’ yöntemiyle bilgi aktardıkları söyleniyor. Yani bir şekilde üzerlerinde taşıdıkları böcekleri makama getirip, mesai saatlerinde kullandıktan sonra tekrar dışarı çıkararak, periyodik olarak bağlantıda bulundukları kişilere aktardıkları…”