Fuat Avni'den "MHP kurultayı" iddiası: Erdoğan istedi, karar ertelendi!

Twitter fenomeni Fuat Avni, Yargıtay'da görüşülmesi beklenen MHP kurultay ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir milletvekili aracılığıyla Yargıtay Daire Başkanı'na baskı kurduğunu ve davanın görüşülmesini ertelettiğini iddia etti.

Fuat Avni'den

AKP ve Saray içerisinden sızdırdığı iddialarla tanınan twitter fenomeni Fuat Avni, Yargıtay’da görüşülmesi beklenen MHP kurultayı ile ilgili iddialarda bulundu. Avni, kurultayın gerçekleşmemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP lideri Bahçeli’den daha çok uğraştığını öne sürerek, Erdoğan’ın bir milletvekili aracılığıyla Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Aysal’a baskı kurduğunu ve Aysal’ın da insiyatif alarak kurultayı ertelettiğini iddia etti.

Avni’nin paylaşımları şöyle:

1. Faşist için en önemli gündem MHP kurultayının yapılmaması. Yapılacağı yönündeki haberler sinirlerini bozuyor.

2. Muhaliflerin 15 Mayıs’ta yapmak istedikleri kongre olmasın diye Faşist, Bahçeli’den çok daha fazla uğraşıyor.

3. Bozdağ, günlerdir Daire Başkanı Mustafa Aysal’a baskı uyguluyor. Denemedikleri yöntem kalmadı.

4. Faşist, Daire Başkanı’nı tanıyan AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı Aysal’a gönderdi. Aysal İzmir’de çalıştığı yıllardan Dağ’la tanışıyor

5. Dağ, görüşme sonrası Faşist’e işin hallolduğunu, Aysal’ın davanın görüşülmesini insiyatif alarak ileri bir tarihe erteleteceğini anlattı.

6. Faşist, MHP kurultayının olmayacağı haberine çok sevindi. Bozdağ da dün müjdeli haberi bir not olarak kendisine iletti.

7. Bozdağ’ın notunda 18. Hukuk Dairesi’nde yaşananlar detaylı bir şekilde anlatılmış.

8. Notta yazdığına göre, üyelerin çoğunluğu dosyanın 15 Mayıs’tan önce görüşülmesi yönünde görüş bildirirken başkan itiraz etmiş.

9. Başkan Aysal’ın ‘Takdir hakkımı kullanıyorum’ diye teamüllerin aksine çoğunluğa rağmen dosyayı ileri bir tarihe bıraktığı notta yazıyordu.

10. Faşist, kendisine not okununca ‘Yargıtay ve Danıştay’ın yapısını değiştireceğiz, bizim iznimiz dışında artık hiçbir karar çıkamaz’ dedi.

11. Yeni hükümet kurulduktan sonra, yüksek yargıya şekil verecek yeni düzenleme geçirilecek. Faşizm resmen ilan edilecek.

12. Biat etmeyen hakim ve savcılar mesleki kariyerlerine bakılmaksızın işe yeni başlamış gibi taşraya gönderilecekler.