Fuat Avni: Yıldırım'ın paralel hükümeti 29 Nisan'da darbe yapacak

Fuat Avni, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilime yönelik yeni iddialarda bulundu.

Fuat Avni: Yıldırım'ın paralel hükümeti 29 Nisan'da darbe yapacak

AKP ve Saray içerisinden sızdırdığı iddialarla tanınan twitter fenomeni Fuat Avni, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilime yönelik yeni iddialarda bulundu.

Erdoğan’ın Davutuoğlu’na tahammülü kalmadığını öne süren Fuat Avni, “Faşist’in Davutoğlu’na tahammülü kalmadı. Onun talimatıyla Binali’nin paralel hükümeti toplantıları sıklaştırmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Daha önceki tweetlerinde “paralel hükümeti” kurduğu iddia edilen isimlerin Davutoğlu’nu devirmek için çalışmalara başladığını iddia eden Fuat Avni, “29 Nisan’daki MKYK’da atama durumu karara bağlanacak. 29 Nisan’da Binali’nin paralel hükümeti, Davutoğlu’na darbe yapacak” iddiasında bulundu.

Fuat Avni’nin iddiaları şöyle:

24. Zift Medyası’na talimatlar iletildi. Faşist’in düğmeye basmasını bekliyorlar. AKP’den ancak kaçanın kurtulacağı günler geliyor.

23. İki taraf da Fidan’ın arşivlerini devreye sokmaya hazırlanıyor. Aile, eş, çocuk bütün kirli çamaşırlar ortaya saçılacak.

22. Faşist, Davutoğlu için ‘O da milli değilmiş. O ve adamları İngilizlerle beraber çalışıyorlar, her şeyi biliyorum’ dedi.

21. Davutoğlu, Faşist’in darbesini önlemek için Doğan grubuyla iş çeviriyor. ABD ve AB’den destek almak için alttan alta lobi yapıyor.

20. Davutoğlu, 29 Nisan’da başına nelerin geleceğini ve F…st’in Kerim Özkul’un çalışmalarından rahatsız olduğunu biliyor.

19. Faşist, Davutoğlu’na darbe yaparak, onu partide sıfırlayacak ve muhalifleri de tamamen bertaraf edecek. Savaş çoktan başladı.

18. 29 Nisan’daki MKYK’da atama durumu karara bağlanacak. 29 Nisan’da Binali’nin paralel hükümeti, Davutoğlu’na darbe yapacak.

17. Atamaları artık Binali, Berat ve Soylu’nun hükmettiği ve 50 kişiden 48’inin İsrafsaray’ın adamı olduğu MYKY yapacak.

16. Binali’nin paralel hükümeti Maltepe toplantısında bu yetkiyi Davutoğlu’ndan alıp tekrar MKYK’ya devretmek için düğmeye bastı.

15. Davutoğlu bu yetkiyle, şimdiye kadar 14 ilde ve 65 ilçede Faşist’e rağmen atama yaptı. Sırada 42 ilçe var.

14. Davutoğlu, Mustafa Ataş’la birlikte teşkilatlarda değişiklik yapıyor. Bunları yaparken de ‘Faşist de istiyor’ diyerek itirazları önlüyor

13. AKP ilk kurulduğunda il ve ilçe teşkilat başkanlarını atama yetkisi tüzük gereği MKYK’daydı. MKYK bu yetkiyi Faşist’e devretmişti.

12. Davutoğlu, AKP’nin ilk yıllarında partide işleri çabuk çözmesi için Faşist’e verilen yetki devrini kullanıyor.

11. Kerim Özkul, teşkilatları gezerek delege yapısını yeniden şekillendirmek için çalışıyor. Faşist ‘Bu adamı hiçbir yere sokmayın’ dedi.

10. Davutoğlu, 2018 kongre sürecinde kontrolü ele geçirmek için Kerim Özkul’u sahaya sürdü.

9. MYK ve MKYK’da alınacak kararları Faşist’in talimatları doğrultusunda Binali’nin hükümeti şekillendiriyor. Davutoğlu hükümsüz.

8. MYK ve MKYK öncesi ve sonrasında bir araya gelen Binali’nin paralel hükümeti, toplantıların gündemlerini belirliyor.

7. Davutoğlu, 12 Eylül kongresinden itibaren partiyi elde tutmak için yoğun bir çaba sarfediyor. İstediklerini henüz başaramadı.

6. Davutoğlu çok istemesine rağmen Ali Sarıkaya, Kerim Özkul, Taha Özkan, Hatem Ete gibi isimleri listeye sokamadı.

5. Davutoğlu’nun 16 kişilik MYK’da adamı yok. 50 kişilik MKYK’daysa sadece Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Öztürk var.

4. Arınç’ın adını kimse Faşist’in yanında anamıyor. Ona tahammülü kalmadı. Arınç’a olan nefreti had safhada.

3. Faşist, Arınç, Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün’ün Davutoğlu ile ortak hareket ettiklerine ve partiyi ele geçireceklerine inanmış.

2. Soylu, Berat, Abdulhamit Gül, Mustafa Muş, Bozdağ, Ağbal, Binali’nin paralel hükümetinde, Davutoğlu’nu devirme çalışmaları yürütüyorlar.

  1. Faşist’in Davutoğlu’na tahammülü kalmadı. Onun talimatıyla Binali’nin paralel hükümeti toplantıları sıklaştırmaya başladı.