Fransa'da nükleer santraller de greve katıldı! Grev yayılıyor

Fransa'da giderek büyüyen çalışma yasası reformu karşıtı grevlere nükleer santral işçileri de katıldı.

Fransa'da nükleer santraller de greve katıldı! Grev yayılıyor

Fransa’da giderek büyüyen çalışma yasası reformu karşıtı grevlere nükleer santral işçileri de katıldı.

Hükümet: Düzeltme yapılabilir

Fransa hükümeti tartışmalı çalışma yasası reformunu hedef alan protesto eylemlerinin artması üzerine, tasarının yumuşatılabileceğini duyurdu. Başbakan Manuel Valls televizyona verdiği demeçte tasarıda her zaman ‘değişiklik ve düzeltme’ yapılabileceğini söyledi. Valls ‘reform çerçevesinin değiştirilmesinin ise söz konusu olmadığını’ belirtti. Fransa Başbakanı çalışma kanunu tasarısını geri çekmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Sendikalar ile öğrenci kuruluşları aylardır çalışma yasasının değiştirilmesiyle ilgili çalışmaları protesto eylemleri düzenliyorlar.

19 nükleer santralde grev

Sabah saatlerinden itibaren ülkenin elektrik üretiminin yüzde 75’ini sağlayan nükleer santrallerde üretimin 4 bin megawatt düştüğü belirtiliyor.

cgt

Hükümetin çalışma yasasını parlamentoya götürmeden reforme etmeye çalışmasına karşı çıkan Genel Emek Konfederasyonu’nun (CGT) grev çağrısına ülkenin 19 nükleer santralinden de olumlu yanıt gelmişti.

Bir sendika sözcüsü gece saatlerinde 12 nükleer santralde üretimin düşürüldüğünü açıkladı. Daha önce yapılan açıklamalarda sadece 16 nükleer enerji santralinde grev yapılacağı belirtilmişti.

Çalışma yasası reformunu protesto eylemleri bütün Fransa’da devam ediyor.