Fransa'da emekçiler pes etmiyor, grev dalgası büyüyor!

Fransa'da işten çıkarmayı kolaylaştıran yasaya karşı emekçilerin direnci kırılamadı.

Fransa'da emekçiler pes etmiyor, grev dalgası büyüyor!
Mayıs ayında, Fransa hükümetinin çalışma yasasında yapmaya çalıştığı halk düşmanı değişikliklere karşı ülkede başlatılan grev dalgası, Fransız havayolu şirketi Air France  pilotların 4 günlük grev kararı ve şehirlerde çöp toplamanın durdurulması ile devam ediyor.
Fransa genelinde sendikaların çağrısıyla bugün yoğun katılımlı protesto gösterileri düzenleniyor. Başkent Paris’teki İtalya Meydanı’nda TSİ 14.00’te bir araya gelen kalabalık kitle, Ulusal Meclis’in bulunduğu Invalides Meydanı’na yürüyor. Ülkenin farklı şehirlerinden kalkan çok sayıda otobüsle hareket eden emekçiler erken saatlerde Paris’e geldi.
fransa FRANSAAA
Öte yandan grevde olan işçiler tarafından Paris’in bir çok sokağında çöpler toplanmamış bir şekilde bekletilirken, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yaptığı açıklamada, ülkede süren grev dalgasının Euro 2016’yı “rezil etmemesi” için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.
çöp
çöp1
Ülkede süren grevi kontrol altına alamayan Fransız hükümeti, grevin etkisini kırmak ve işçilerin bilincini bulandırmak için bir yandan işçilere sopa gösterirken, diğer yandan da “hepimiz aynı gemideyiz” masalları okuyor.
“Fransa bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmak için seçildi ve görevin gerekliliklerini yerine getirecektir.” şeklinde konuşan Hollande, dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonunu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenin, ülkesinin 2024 Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapma başvurusunu olumlu yönde destekleyeceğini belirtti.
Ülkenin spor bakanı Thierry Braillard ise, “İş imkanı ve devasa ekonomik fırsatlar yaratacak olan önemli bir organizasyonun, ülkelerinin ev sahipliği yapacak olmasını bazı insanlar zerre önemsemiyor.” şeklinde konuştu.
Tüm bu açıklamalara karşın Fransa Genel Çalışma Konfederasyonu, geri adım atmayacaklarını ve demiryollarında süren grevi ve çöp toplama grevini ülkenin başkenti Paris’te 14 Haziran’a kadar sürdüreceklerini ilan etti.