Flaş | Suriye: Türkiye ağır toplarla bizi bombaladı

“Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Lazkiye Bölgesinin ağır toplarla Türk ordusu tarafından bombaladığını belirtti. Yapılan açıklamada aynı zamanda şu ifadeler kullanıldı: “Türk yöneticiler Lazkiye’nin kuzeyinde bulunan Utayra Dağı’nın ağır toplarla bombalanmasından ve bunun sonucunda sivillerin ölümünden sorumludur.” Yapılan açıklamada aynı zamanda Türkiye, Suriye’nin egemenliğine yönelik ihlallerin sonlandırması ve uluslararası hukuka saygılı... View Article

Flaş | Suriye: Türkiye ağır toplarla bizi bombaladı
“Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Lazkiye Bölgesinin ağır toplarla Türk ordusu tarafından bombaladığını belirtti. Yapılan açıklamada aynı zamanda şu ifadeler kullanıldı:
“Türk yöneticiler Lazkiye’nin kuzeyinde bulunan Utayra Dağı’nın ağır toplarla bombalanmasından ve bunun sonucunda sivillerin ölümünden sorumludur.”
Yapılan açıklamada aynı zamanda Türkiye, Suriye’nin egemenliğine yönelik ihlallerin sonlandırması ve uluslararası hukuka saygılı olması gerektiğine dair uyarıldı. Suriye hükümetinin bu saldırıya aynı şekilde cevap vermesi hakkını saklı tuttuklarının da altı çizildi.
Yaşanan bu olaydan hemen önce Cumartesi günü AKP Hükümeti, Rus uçaklarının Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiğini iddia etmiş ve bu ihlallerin tekrar ettiği takdirde, Rusya’nın “sonuçlarına” katlanmak zorunda kalacağına dair uyarmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada böyle bir ihlalinin yaşanmadığını ve bu iddiaların “propaganda amaçlı” olduklarını belirterek iddiaların herhangi bir kanıttan yoksun olduklarının altını çizdi.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda, AKP’nin yukarıda ifade edilen iddialarının aksine, bölgedeki Suriyeli sivillerinin, Türkiye’nin sınırda bulunan karakol tarafından bombalandığına dair video görüntülerine sahip olduklarını ifade etti. Yaşanan bu olayla ilgili NATO, Pentagon ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden açıklama beklediklerini de belirtti.”