Flaş iddia: Halep ablukasını kırma kararı Ankara'da alındı

Halep ablukasının kaldırılması kararının Ankara'da alındığı iddia edildi.

Flaş iddia: Halep ablukasını kırma kararı Ankara'da alındı

Rusya ve Suriye savaş uçakları Halep’in güneyindeki operasyonlara gitmek üzere olan Ceyş El-Fetih’in İdlib’deki lojistik dağ yolunu hedef aldı.

Ceyş El-Fetih-i Şam ve birkaç cihatçı terörist gruptan oluşan Ceyş El-Fetih koalisyonu üç gün önce müttefiklerinin ablukasını kırmak için Halep’in doğusunda şiddetli operasyonlar başlattı.

Fetih Hareketi iki gün önce çok ağır intihar saldırıları, füze ve roket saldırılarıyla Suriye Ordusunun Halep’in güneyindeki savunma hattını kırmayı başaramadı.

Rus savaş uçakları ve Suriye helikopterleri, Halep’in güneyine gitmeye hazırlanan Ceyş El-Fetih’in teçhizatlarını vurdular.

El-Fua ve Kefriya kasabaları dışında tamamen Ceyş El-Fetih’in kontrolünde bulunan İdlib, bu cihatçı terörist koalisyon için boş bir bahçe sayılıyor ve Halep ablukasını kırmak için Ceyş El-Fetih operasyonlarının lojistik faaliyetlerinin ve terör kuvvetlerinin büyük bir kısmı İdlib’de hazırlanıyor.

Rusya ve Suriye’nin; Seragib, Sermin, Kefr-i Tahrim, Cebel-i Erbain, Ram El-Hamdan ve İdlib’in sanayi bölgesine düzenledikleri hava saldırılarında cihatçı teröristlerin teçhizatlarının büyük bir kısmı imha edildi.

Rusya’nın dünden itibaren hava saldırıları arttı

El-Kaide’nin bir kolu olan Nusra Cephesinin, İdlib’in doğusunda Rusya helikopterini düşürmesinin ardından Rusya’nın hava saldırıları arttı.

Saha kaynakları Rusya savaş uçaklarının İdlib’in kuzey ve güney bölgelerinde yani Seragib ve Beneş’ten Halep’in güneyinde bulunan Cezraya kasabasına hava saldırılarını arttırdığını belirtti.

Bazı Suriyeli kaynaklar da Rusya’nın T-22 stratejik bombardıman uçaklarını Halep’te Nusra Cephesinin mevzilerini bombalamak için yeniden Suriye’ye göndereceğini iddia etti.

Ablukayı kırma kararı Türkiye’de alındı

Suriye’nin El-Vatan gazetesi, “Muhalif kaynaklar, Halep’in doğu bölgelerindeki ablukaya alınan binlerce teröristi kurtarma hedefiyle “Halep’te Büyük Destan” isimli Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon kararının Nusra Cephesinin ve tüm silahlı grupların temsilcilerinin de bulunduğu Ankara’da düzenlenen bir toplantıdan sonra alındığını söylüyorlar” şeklinde bir haber yayınladı.

Ankara’daki oturuma katılan gruplardan birine yakın bir kaynak, Suriye’nin Vatan Gazetesine; “Düzenlenen bu toplantıda, Ankara Halep ablukasının kırılması gerektiğini söyledi.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bu kaynak, bahsedilen toplantının Katar Dışişleri Bakanı’nın Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaret ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle eş zamanlı gerçekleştiğini hatırlattı.