Flaş iddia: Ankara Büyükşehir Belediyesi IŞİD için para topladı

CHP'li milletvekili İlhan Cihaner, Ankara Büyükşehir Belediyesi memurunun IŞİD için para topladığı iddialarını Meclise taşıdı.

Flaş iddia: Ankara Büyükşehir Belediyesi IŞİD için para topladı

CHP’li milletvekili İlhan Cihaner, Ankara Büyükşehir Belediyesi memurunun IŞİD için para topladığı iddialarını Meclise taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Ankara Büyükşehir Belediyesi toptancı halinde çalışan memurun,  IŞİD’e patlayıcı göndermek için esnaftan para topladığı iddialarını Meclise taşıdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Mehmet Oktar’ın, ‘Suriye’de savaşan Türkmenlere yardım’ gerekçesiyle esnaftan 200 ila 400 bin TL arasında para topladığı Birgün’deki haberde yer aldı. Daha öncesinde IŞİD’e gönderildiği düşünülen el yapımı patlayıcılar (EYP) hakkında İlhan Cihaner soru önergesi vermiş ancak bu sorulara bir yanıt alamamıştı. Son gelişmelerle ise Urfa-Akçakale’de 8 Eylül 2015’te yakalanan ve içerisinde 259 bin metre el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan infilaklı fitil bulunan sevkiyat ile ilgili dava dosyasında adı geçen Mehmet Oktar’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde memurken esnaftan iki kere para topladığı iddia edildi.

Cihaner, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toptancı halinde görevli bir memur tarafından esnaftan para toplandığı ve bu paraların EYP’ler için harcandığı iddialarına yönelik bir araştırma yapılıp yapılmadığını sordu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de bu duruma dair herhangi bir şikâyet ya da duyum olup olmadığının sorulması gerektiğini belirten Cihaner;

“Türkiye’nin en önemli havalimanında hain bir saldırı gerçekleştiren IŞİD gibi bir örgüte patlayıcıların gittiği şüphesi bulunuyor ve bu patlayıcılar için paraların Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toptancı halinde esnaftan toplandığı iddia ediliyor. Böyle bir durumda Belediye’ye hiçbir şikâyet gelmemesi ya da bu durumdan haberdar olunmaması bana kalırsa mümkün görünmüyor. İki şey akla geliyor; ya bilerek Türkmenlere yardım edildiği gerekçesiyle paranın usulsüz bir biçimde toplanılmasına göz yumulduğunu söyleyebiliriz ya da orada çalışan bir memurun esnaftan kayıt dışı para toplamasına dair Belediyenin hiçbir fikri olmadığını düşünebiliriz. Her ikisi de bu konuya ilişkin gerekli önlemlerin alınmadığını gösterir” dedi.