Filipin Komünist Partisi: Bombalı saldırının sorumlusu ABD, hedef barış görüşmeleri

Filipin Komünist Partisi, 2 Eylül tarihinde ülkelerinde yapılan bombalı saldırıdan ABD'yi sorumlu tutuyor.

Filipin Komünist Partisi: Bombalı saldırının sorumlusu ABD, hedef barış görüşmeleri

2 Eylül Cuma günü Filipinler’in güneyindeki Mindanao adasında bulunan Davao kentinde bir akşam pazarında gerçekleşen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından Filipin Komünist Partisi bir açıklama yaptı.

Filipin Komünist Partisi Güney Mindanao Parti Komitesi yaptığı açıklama ile saldırının sorumlusunun ABD olduğunu ve hedefin barış görüşmeleri olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Bombalı saldırı, Duterte hükümetinin ülkenin anti-emperyalist devrimci güçlerine karşı olumlu tutumu ve Filipin’in içişlerine ABD müdahalesine karşı tutarlı açıklamaları nedeniyle dünyanın en büyük teröristi olan ABD tarafından gerçekleştirilmiştir.” dendi.

Barış Görüşmeleri

22 Ağustos tarihinde Filistin Komünist Partisi ve Duterte hükümeti arasında Norveç’in başkenti Oslo’da barış görüşmeleri başlatıldı. 1969 yılında kurulan Filipin Komünist Partisi o günden beri kesintisiz olarak silahlı mücadele veriyor.

1986 yılında yine Norveç’te yapılan barış görüşmelerinde herhangi bir sonuç alınamazken, 4 yıl önce yeni bir girişimde bulunulmuş, ancak yine taraflar anlaşamamıştı.