Fidel Castro'nun son isteği yerine getiriliyor

3 Aralık Cuma günü on binlerce Kübalı, Fidel Castro’ya son kez veda etmek için toplandı. Fidel Castro’nun kardeşi ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro, binlerce kişinin önünde yaptığı duygulu veda konuşması sonrasında, kardeşi Fidel’in ölümden önceki son isteğini bir kez daha tüm Kübalılara hatırlattı. Raul Castro, “Fidel her zaman kişi kültüne karşıydı. Bu tavrıyla tutarlı... View Article

Fidel Castro'nun son isteği yerine getiriliyor

3 Aralık Cuma günü on binlerce Kübalı, Fidel Castro’ya son kez veda etmek için toplandı. Fidel Castro’nun kardeşi ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro, binlerce kişinin önünde yaptığı duygulu veda konuşması sonrasında, kardeşi Fidel’in ölümden önceki son isteğini bir kez daha tüm Kübalılara hatırlattı.

Raul Castro, “Fidel her zaman kişi kültüne karşıydı. Bu tavrıyla tutarlı bir şekilde, ölümünden sonra isminin sokaklara, caddelere, binalara asla verilmemesi ve onun adına heykellerin yapılmaması konusunda ısrarcıydı.” şeklinde konuştu.

Küba Devriminin ölümsüz lideri Fidel Castro’nun ölmeden önceki son isteğinin üzerine Küba Hükümeti de harekete geçerek, Fidel’in isminin ve fotoğraflarının kamu alanlarında ve heykellerde kullanılmasını yasaklayan bir kanun önergesi hazırlayarak Küba Ulusal Meclisi’ne iletti.