Fidel Castro’dan Vilma Espin ziyareti

Küba’nın efsanevi devrimci lideri Fidel Castro, kadın devrimci Vilma Espin’in adını taşıyan bir okulu ziyaret etti.

Fidel Castro’dan Vilma Espin ziyareti

Küba’nın efsanevi devrimci lideri Fidel Castro, 60 yıl önce Batista diktatörlüğünü devirirken birlikte mücadele ettiği ve kardeşi Raul Castro ile evlilik yapan, kadın devrimci Vilma Espin’in adını taşıyan bir okulu ziyaret etti.

Vilma Espin’in adını taşıyan bir okulu ziyaret eden Fidel Castro, “Eminim ki Vilma şu an burada olsaydı oldukça mutlu olurdu. Hayatını ne için feda ettiğini görmek isterdi.” dedi.

Devrimci lider Fidel Castro’nun halka açık olarak en son ziyaretini 2015 Temmuz’da Devrimci Silah Kuvvetleri bünyesindeki gıda çalışanlarıyla bir araya gelerek gerçekleştirmişti.

Vilma Espin kimdir?

Küba devrimi sırasında 26 Temmuz Hareketi üyeleri Granma yatıyla Sierra Maestra dağlarına çıkıp gerilla mücadelesini başlattıklarında katılanlardan biridir. Küba devrimi gerçekleştirilip, ABD destekli Batista diktatörlüğü devrildiğinde Raul Castro ile evlenir. Küba Kadın Federasyonu’nun 1960 yılında kuruluşundan 2007 yılına kadar başkanlığını yürütür. Geçirdiği uzun hastalık döneminin sonunda, 18 Haziran 2007 yılında ise hayata gözlerini yummuştur.