Feyzioğlu hem İsa'ya hem Musa'ya yaranabilir mi?

Metin Feyzioğlu, bir yandan akademisyenlere karşı başlatılan cadı avı korosuna katılırken bir yandan da Tahir Elçi'yi de "sağduyunun sesiydi" diye andı.

Feyzioğlu hem İsa'ya hem Musa'ya yaranabilir mi?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Çorum Barosu’nun 64. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Kürt illerinde süregelen savaşa ilişkin bildiri hazırlayan ve ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen akademisyenleri eleştirdi.

Feyzioğlu bir yandan akademisyenlere karşı başlatılan cadı avı korosuna katılırken bir yandan da son olarak bir televizyon programında “PKK terör örgütü değildir” dediği için bir önceki linç kampanyasının muhattabı olan ve Diyarbakır’da düzenlediği basın açıklaması sırasında çıkan olaylarda öldürülen Tahir Elçi’yi de “sağduyunun sesiydi” diye andı.

Feyzioğlu’nun bir yandan AKP ile dirsek temasında durduğu bir “devlet adamı” görüntüsü vermeye çalışırken bir yandan da Tahir Elçi’yi kendisiyle çelişmemek için uygun gördüğü şekilde anması “İsa’ya da Musa’ya da yaranma çabası” olarak görülüyor. Feyzioğlu’nun kime yaranacağını ise göreceğiz.

“Devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız”

“Devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa ne adaletten ne gelecekten ne refahtan ne insan haklarından ne de aydınlık bir gelecekten söz edebiliriz. O halde devleti yıkmak isteyen herkese, her güce karşı yek vücut olmak zorundayız” diyen Feyzioğlu, akademisyenlerle ilgili şu nitelemeyi yaptı: “Bu noktada kanlı terör örgütü PKK’ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti’ne söz söyleyenleri, mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul’un sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum.”

“PKK terör örgütü değildir” dediği için soruşturulan Tahir Elçi’yi “Sağduyunun sessiydi” diye andı

Öte yandan Feyzioğlu, basın açıklaması yaptıktan sonra yaşanan olaylarda öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında da “Tahir başkan, görüşlerine katılırsınız, katılmazsanız ama sağduyunun sessiydi. ‘Burada silah istemiyoruz’ cümlesini kanlı terör örgütü PKK’nın utanmazca kazdığı hendeklerin önünde, kanasların ve keleşlerin gölgesi altında söyleyecek kadar cesur bir insandır. İstemiyoruz dediği silahlar o silahlardır” dedi.