Fetvayı dinledi: Trabzon'da babadan öz kızına tecavüz

Olay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın skandal "babanın öz kızına duyduğu şehvet haramlık oluşturmaz" fetvasının gündeme gelmesinden hemen sonra yaşandı.

Fetvayı dinledi: Trabzon'da babadan öz kızına tecavüz

Trabzon’un Akçaabat ilçesi babanın öz kızına tecavüzü ile çalkalanıyor. Olay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın skandal “babanın öz kızına duyduğu şehvet haramlık oluşturmaz” fetvasının gündeme gelmesinden hemen sonra yaşandı.

Trabzon’da yerel haber sitesi olarak yayın yapan 61Saat.com internet sitesinin haberine gör, Akçaabat ilçesinde ikamet eden baba S.A., öz kızına cinsel istismar suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay ilçenin Söğütlü Mahallesi Akçataş Evleri mevkiinde meydana geldi.

Mahalledeki görgü tanıklarının ifadelerine göre Baba S.A ile 12 yaşındaki kızı bölgede bulunan boş bir konteynere girerken görüldü. Bunu gören vatandaşlar uzun bir zaman boyunca konteynerden çıkmayan baba ve kızını merak etti. Konteynerin içine giren vatandaşlar ise gördükleri karşısında adeta şok oldu.

Baba S.A ve öz kızını çırılçıplak halde konteynerin içinde gördüklerini ve olaya çok sinirlendiklerini belirten vatandaşlar babayı darp ettikten sonra polise teslim etti. Tecavüzü uğradığı söylenen küçük kız ise hemen olay yerinden alınarak hastaneye götürüldü. Baba S.A., güvenlik güçlerine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken baba S.A’nın yaklaşık 2 yıldır kızına tecavüz ettiği de iddialar arasında. 12 yaşındaki kız çocuk islah evine gönderilirken baba S.A ise çıkarılan mahkemede öz kızına cinsel istismar suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyanetin skandal fetvasının gündem olmasından sonra ortaya çıkan bu olay, aile içi taciz ve tecavüzün zaten yaygın olduğu ülkemizde bu tür fetvalar ile daha da yaygınlaştığının başka bir örneğini oluşturuyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/08/yine-diyanet-yine-fetva-oz-kizin-haram-degildir/