"FETÖ'ye karşı en cesur" gazeteye 'FETÖ' operasyonu

Darbe girişimi sonrası hızlanarak süren 'FETÖ' operasyonlarının hedefi bu kez gerici Akit gazetesi oldu.

Darbe girişimi sonrası hızlanarak süren ‘FETÖ’ operasyonlarının hedefi bu kez gerici ve kışkırtıcı yayıncılıkta marka haline gelen Yeni Akit gazetesi oldu.

Geçmişte “Cemaat”e yönelik övgü dolu haberciliğinde AKP’nin diğer yayın organlarından aşağı kalmayan Yeni Akit gazetesi’nin bir muhabiri, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklandı. Ancak muhabirin tutuklanmasına sebep olan doğrudan ‘FETÖ’ üyeliği iddiası değil.

Odatv‘nin haberine göre, Ramazan Alkan adlı muhabirin tutuklanmasına, ‘FETÖ’nün haberleşme aracı olduğu iddia edilen Bylock programını kullanıyor olması neden oldu.

Yeni Akit’in eski yöneticilerinden Yener Dönmez de Bylock programı nedeniyle ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. Daha önce “Cemaat”e yaptığı övgülerle de adından söz ettiren Yeni Akit Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’in gazeteden ayrılmasına ilişkin ise, “Cemaat” tasfiyesi kapsamında gönderildiği yorumları yapılmıştı.

“FETÖ’ye karşı en cesur gazete”

Muhabirinin ‘FETÖ’ kapsamında gözaltına alınmasına “İt izi devrede” başlığıyla tepki gösteren Yeni Akit gazetesi, olaya ilişkin haberinde kendisini “FETÖ’ye karşı en cesur mücadeleyi veren gazete” olarak sunarken, muhabiri Ramazan Alkan’ın tutuklanmasında da somut delil olmadığını iddia etti.

İşte o haber: