‘FETÖ’cü diye meslekten atılan başbaletten isyan

FETÖ soruşturması nedeniyle ihraç edilen Başbalet Kaynarsu karara tepki gösterdi.

‘FETÖ’cü diye meslekten atılan başbaletten isyan

Kamuda 50 bini aşkın personelin atıldığı KHK ile memuriyetten ihraç edilen İzmir Devlet Opera ve Balesi Başbaleti Yücel Emre Kaynarsu, hakkındaki karara tepki göstererek, “FETÖ ile en küçük bir bağımın olması mümkün değil” dedi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in konuştuğu Kaynarsu, geçtiğimiz hafta yayınlanan 672 sayılı kanun hükmünde kararnameyle kamudan çıkarılmıştı. Kaynarsu’nun meslekten atılmasına da, ‘evinin satışını Bank Asya üzerinden yaptığı’ iddiası neden olmuştu.

yücel emre kaynarsu ile ilgili görsel sonucu

Yücel Emre Kaynarsu, hakkındaki iddiaları reddederek, mesleğe geri dönmek için yasal başvurularını yaptığını belirtti. Soruşturma yürütülmesi halinde aklanacağını söyleyen Kaynarsu, “FETÖ/ PDY ile en küçük bir bağım, irtibatım hayatımın hiçbir döneminde olmadı, olması da mümkün değil” dedi.

Operasyonlar sırasında ‘kurunun yanında yaşın da yanmaması’ gerektiğini belirten Kaynarsu, “Süreci takip edeceğim, umutla sonucu bekleyeceğim. Adalete güveniyorum. Er ya da geç yanlışlık olduğu ortaya çıkacak. Mesleğime iade edileceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. Ben sanatçıyım, FETÖ ya da başka herhangi bir terör örgütünü desteklemem, sempati duymam, bu örgütle doğrudan ya da dolaylı olarak ilgimin olması mümkün değildir” diye konuştu.

“Asılsız bir haber”

Kaynarsu’nun avukatı da müvekkili hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Çıkan haberlerde Kaynarsu’nun evinin satışının Bank Asya üzerinden yapıldığı bilgisine yer verilmiş. Fakat bu iddia tamamen asılsız çünkü müvekkilimin üzerine kayıtlı tek bir ev var. O da Ziraat Bankası’nın İzmir 26 Ağustos Şubesi’nde konut kredisi ile satın almış olduğu bir ev. Dolayısıyla bu evin üzerinde Ziraat Bankası’nın ipoteği var. Evi zaten satması mümkün değil” dedi.

Asılsız bir haberle müvekkilinin savunması alınmadan meslekten ihraç edildiğini belirten Kaynarsu’nun avukatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Operası Genel Müdürlüğü, İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İzmir Valiliği ve İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne itiraz ettiklerini söyledi.