Bekir Bozdağ'dan Rıza Sarraf açıklaması: Savcı siyasi maksat güdüyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'de tutuklu bulunan Reza Sarraf ile ilgili konuştu.

Bekir Bozdağ'dan Rıza Sarraf açıklaması: Savcı siyasi maksat güdüyor

Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili ABD’li mevkidaşı Loretta Lynch ile görüşen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu ülkede tutuklu bulunan Rıza Sarraf hakkında “Bu davanın Türkiye’ye dönük bir operasyon olarak siyasi hedefli bir dava gibi ortada durduğunu biz sayın bakana ilettik” dedi.

Lynch ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyen Bozdağ, Sarraf’la ilgili yargı sürecinin de görüşmede gündeme geldiği bilgisini paylaştı.

Bu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, şöyle konuştu: “Bizim takip ettiğimiz kadarıyla hukuki olmaktan ziyade siyasi bir dosya gibi duruyor. Çünkü dosyanın içinde ortaya konulan şeylerin daha ziyade savcının şüpheden kaynaklı yorumlarından ibaret olduğunu görüyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın eşine, Türkiye’ye dönük savcının yaptığı değerlendirmeler var. Bu da tabii bunun bir siyasi maksat güttüğünü çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bizim burada istediğimiz şey, Türk vatandaşı olan birinin Amerikan kanunlarına göre kendisine isnat edilen suçtan dolayı Amerika’da yargılanması da mümkün. O da net bir şekilde ortada. Bu davanın Türkiye’ye dönük bir operasyon olarak siyasi hedefli bir dava gibi ortada durduğunu biz sayın bakana ilettik.”