Fethullah Gülen'e tanıdık destek

Fethullah Gülen'e destek, ABD'den yeşil kart alabilmek için referans olan CIA yöneticilerinden Graham Fuller'den geldi.

Fethullah Gülen'e tanıdık destek

Fethullah Gülen’e ABD’den yeşil kart alabilmek için referans olan CIA yöneticilerinden Graham Fuller, darbe girişiminin Gülen’le alakası olmadığını iddia etti. Fuller’in makalesinde Gülen örgütünden “Hizmet” diye bahsetmesi de dikkat çekti.

“Yeni Türkiye Cumhuriyeti” kitabıyla AKP’ye “Osmanlıcılık” tezleri konusunda akıl hocalığı yapan CIA ajanı Fuller, Fethullah Gülen ve cemaatini “Bir tarikat değiller. Onlar, İslam’ın günümüzdeki en cesaret verici yüzlerinden biri.” diyerek savundu.

“Osmanlıcı” CIA ajanından Gülen portresi

ABD’de yayın yapan Huffington Post sitesinde yayınlanan makalesinde, Gülen’in Erdoğan karşısında çok zayıf olduğu bir dönemde darbeye girişmesini mantıksız bulduğunu savundu.

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan Fethullah Gülen’e sahip çıkan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) yöneticilerinden Graham Fuller, Gülen’in “Hizmet’i dikkat çekici ölçüde ılımlı, hoşgörülü, şiddet dışı, diyaloga açık, siyasi olmaktan çok toplumsal bir hareket ve küreselleşen gelecekte Müslümanları güçlendirme aracı olarak güçlü bir eğitim destekçisi olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Graham Fuller, “Geçen hafta Erdoğan’a karşı düzenlenen başarısız darbe girişiminin arkasında Gülen’in olması pek muhtemel değil. Elbette elde kanıt olmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama Erdoğan zaten darbeden önce Hizmet’e büyük bir darbe vurmuştu” diye yazdı.

Gülen’in oturma iznini almasını sağlamıştı

ABD’nin Pensilvanya şehrinde yaşayan Fetullah Gülen’in vize almasında aracı olduğunu belirten Fuller, “Gülen’in ABD için bir güvenlik tehdidi olabileceğine inanmadığımı belirttim” dedi.

Graham Fuller, Bush yönetiminin Fetullah Gülen’i sınır dışı etmek istediğini ancak CIA ve FBI yetkilisi olarak Gülen hakkında ifalerinin değerlendirilmde bulundurulmasını istediğini de söyledi.

Fuller yazısında, “Siyasal İslam’ın Geleceği” adıyla yeni bir kitap da yazdığını ifade ediyor. Açıkça AKP’ye karşı tavır alan ve Erdoğan’ın kendi sonunu hazırladığını savunan Fuller’in, hazırlarken tüm dünyada İslamcı liderlerle görüştüğünü açıkladığı yeni kitabında ABD’nin umduğunu bulamadığı siyasal İslam’a yeni bir yön vermek çabasında olduğu anlaşılıyor.