Fethullah Gülen: Erdoğan ile ittifak yürekten değildi

15 Temmuz darbesinin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Fethullah Gülen IKBY bölgesinden yayın yapan NRT Televizyonu'na konuştu.

Fethullah Gülen: Erdoğan ile ittifak yürekten değildi

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı ‘yürekten’ hiç bir ittifakın olmadığını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden yayın yapan NRT televizyonu’na konuşan Gülen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi dost ve müttefiktiniz. Ne oldu da size karşı böyle bir cephe oluşturuldu?” sorusunu yanıtladı. “Aslında hiç yürekten bir ittifak olmadı” diyen Gülen, “Parti kurmak istediğinde yanıma geldi. Hak adalet dedi, istikamet dedi. Evrensel insani değerler dediler, her kanaata saygı hürmet dediler. Bundan dolayı arkadaşlar destek oldu. Bugün de olsa aynı şey olurdu.” diye konuştu. Gülen, geçmişte Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Bülent Ecevit’e de aynı şeyleri vaadettiği için destek olduklarını söylerken, “Onların hepsinden saygı gördük. Bu türlü şeylere maruz kalmadık” dedi.

2010 referandumu

Gülen kendisinin “mezardakileri bile kaldırıp oy kullandırın” çağrısı yaptığı 2010 yılındaki HSYK’daki yapıyı baştan başa değiştiren Anayasa referandumu için de, adalet sistemine yeni bir veçhe kazandırmak için açıkça “herkes oyunu kullansın” diye tavsiyede bulunduğunu ancak bunun AKP’nin içinde olmak veya siyasallaşmak anlamına gelmediğini söyledi.

‘Rüyasını bile görmedim’

Gülen, NRT muhabirinin Türkiye’ye Humeyni gibi gibi dönerek rejimi değiştirmek istiyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, “Rüyasını bile görmedim. Birilerinin meseleyi büyütmesi adına uydurdukları şeyler” dedi.