Fenerbahçe yeni hocasını buldu

Vitor Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu.

Fenerbahçe yeni hocasını buldu

Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat’ı takımın başına getiriyor.

Her konuda anlaşıldığı belirtilen Hollandalı çalıştırıcının ilk uçakla Amsterdam’dan İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün yarın takımın başında ilk antrenmanına çıkacağı söyleniyor.

‘İnanılmaz bir teklif’

Hollanda Milli Takımı’ndaki görevinden ayrılan Advocaat, Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli ekipten inanılmaz bir teklif aldığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan izin istedi. “Anlayış bekliyorum” diyerek milli takımdaki görevinden ayrılma talebini federasyona ileten Advocaat’ın isteği kabul edildi.
68 yaşındaki teknik adam, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind’in yardımcısı olarak görev yapıyordu. Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörü Danny Blind de, yardımcısının Fenerbahçe’ye gideceği haberini doğruladı.

Advocaat’tan ilk açıklama

Fenerbahçe’nin anlaştığı öne sürülen Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, “Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz” dedi. Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, Fenerbahçe’nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirterek, “Danny Blind’ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu” ifadesini kullandı.