Fenerbahçe Üniversitesi kuruluyor

YÖK, Fenerbahçe Kulübünün ''Fenerbahçe Üniversitesi'' için yaptığı başvuruyu kabul etti.

Fenerbahçe Üniversitesi kuruluyor

YÖK, Fenerbahçe Kulübünün ”Fenerbahçe Üniversitesi” için yaptığı başvuruyu kabul etti. Fenerbahçe Kulübü, daha önce resmi sitesinden bu yönde şu açıklamayı yayınlamıştı:

“Bilindiği gibi dün kulübümüzün Yüksek Öğretim Kurulu’na(YÖK) Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulması için başvurması, YÖK’ün de başvurumuzu değerlendirmeye alması sonrasında kulübümüzün büyük önem verdiği proje için ilk resmi adımlar atılmış oldu.

YÖK’e sunduğumuz dosya içerisindeki akademik planlamaya göre, ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve kulübümüzün ihtisas alanı olan Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile spor sağlığı açısından son derece önemli olan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu açılacaktır. Ayrıca ilk 5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi’nin açılması öngörülmektedir.

Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulmasının ardından 5 yıllık süre içerisinde; ilk yıl 1000 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlaması planlanmakta ve 5 yıl içerisinde 6000 öğrenciye eğitim ve öğretim vermek hedeflenmektedir. Ayrıca, üniversite dahilindeki toplam öğrenci sayımızın yüzde 20’sine tam burs verilecektir.

Küreselleşen yüksek öğretimde bir Dünya Üniversitesi vizyonuyla hazırlanan akademik programlarımızın eğitim dili İngilizce olacaktır. Bu bağlamda hali hazırda dünyanın önde gelen marka üniversiteleriyle istişareler ve program ortaklıkları görüşmeleri devam etmektedir.

Kulübümüzün, ülkemize bir diğer önemli hizmeti olan Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında, kulüp üyelerimizin ve konuyla ilgilenen taraftarlarımızın görüşleri, yönetim kurulumuz tarafından önemsenmektedir. Bu bağlamda, konuyla ilgilenen kulüp üyelerimiz ve taraftarlarımızın, değerli fikirleri ve paylaşımlarını almak adına, yönetim sekreteryasından Kurban Bayramı sonrasında iletişime geçmelerini beklemekteyiz”