Fehim Işık'a küçük bir hatırlatma: Fidel milliyetçi değil komünistti!

Evrensel gazetesi yazarı Fehim Işık'ın, Fidel Castro'nun ölümünden sonra attığı milliyetçi içerikli tweetlere tepki büyük.

Fehim Işık'a küçük bir hatırlatma: Fidel milliyetçi değil komünistti!

Evrensel gazetesi yazarı Fehim Işık, Fidel Castro’nun ölümünden sonra attığı milliyetçi içerikli tweetler ile tepki topladı.

Sosyal medya hesabından Fidel Castro’nun hayatını kaybetmesine ilişkin mesajlar yazan Fehim Işık, “Castro’nun Batista’yı deviren, ABD’ye kafa tutan devrimciliğini de, anti-emperyalizm adına Kürt katillerine olan sevgisini de unutmayacağız. Fidel Kastro Batista’yı deviren ve ABD’ye kafa tutan devrimci bir lider. Ama Kürtleri katleden Saddam ile aynı safta da yer almış bir kişi.” diye yazdı.

Işık hep aynı şeyi yapıyor

Milliyetçi kimliği çok bariz olan Işık benzeri bir yaklaşımı Tarık Akan’ın ölümünden sonra da göstermiş, usta oyuncu ilgili sosyal medya hesabından yazdığı tweette,”Tarık Akan ölmüş. Allah rahmet etsin. Onu son dönemindeki duruşu, Perinçek’in yancısı olarak hatırlamak yerine Sürü ile hatırlamak isterdim.” ifadelerini kullanmıştı. Dolayısıyla bu düşünce tarzının Fehim Işık’ta epey bir yer ettiğini son örnekle birlikte bir kere daha görmüş oluyoruz.

21. yüzyılın en büyük devrimcilerinden birine milliyetçiliğin kör ettiği gözler ile bakmaya çalışmak, sonunda hakarete varan bu tür sözlerin edilmesine de yol açıyor. Aynı zamanda Işık, Fethullah Gülen’in Abant toplantılarının da düzenli katılımcısı olarak da biliniyor.

ABD emperyalizmin en büyük düşmanlarından biri olan Küba’nın elli yıldan fazla süredir devam eden direnişine güç vermek yerine milliyetçi körlüğü yaşayan Fehim Işık gibi kişilerin yaklaşımlarının bu olması çok da şaşırtıcı değil.