Fatih Tezcan'dan tehdit: Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa, Can Dündar yeniden tutuklanmalıdır

“AK Troll” gazeteci Fatih Tezcan attığı tweetlerle, "Saygı duymuyorum" diyen Erdoğan'nın tetikçiliğine soyundu. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa, Lejyoner Can Dündar yeniden tutuklanıp hapse atılmalıdır" dedi.

Fatih Tezcan'dan tehdit: Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa, Can Dündar yeniden tutuklanmalıdır

“AK Troll” gazeteci Fatih Tezcan attığı tweetlerle, “Saygı duymuyorum” diyen Erdoğan’nın tetikçiliğine soyundu. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa, Lejyoner Can Dündar yeniden tutuklanıp hapse atılmalıdır” dedi.

fatihtezcanTezcan, tahliyelerin arkasında Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oluduğunu iddia etti. Tezcan, DW ( Deutsche Welle) Türkçe servisine verdiği röportajda tahliyeleri eleştirip,  “Bakowski’ye rahmet okutacak bir anarşi ortaya çıkar“ dedi.

fatihtezcan2

Fatih Tezcan’dan tahliyelere eleştiri

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyelerini sosyal medyada eleştiren gazeteci Fatih Tezcan ise Deutsche Welle’ye yaptığı açıklamada, Dündar ve Gül’ün suçlanmalarına neden olan habere değindi. Tezcan, MİT tırlarının içini gösteren fotoğrafların devlet sırrı olduğunu ve Cumhuriyet gazetesinde yayımlandığını söyleyerek, “Burada bir müeyyide olmayacaksa ve bu medya faaliyeti gibi görünen ifşa operasyonu Anayasa Mahkemesi’nin dediği gibi ‘basın ve ifade özgürlüğü’ kapsamında ele alınacaksa, dünyada hiçbir devletin sırrı kalmaz, dolayısı ile binlerce mafya ve menfaat şebekeleri türer, paralel yapılanmalar seçilmişlerin yerine otoriteyi ele geçirir, yabancı istihbarat operasyonları pik yapar, kısacası milletlerin güvenliğini sağlayan devletler ve seçilmiş hükümetler yıkılır, Bakowski’ye rahmet okutacak bir anarşi ortaya çıkar“ dedi.

Fatih Tezcan’ın sosyal medya hesabında tahliyeleri eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilişkilendirmesi medyada geniş yankı buldu. Tezcan bu bağlamdaki iddialara şu yanıtı verdi:

“Abdullah Gül, neden Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutukluluğu hakkında ve en önemlisi mahkeme safahatı devam ederken “Eski Cumhurbaşkanı” titriyle açıklamalar yapmış, Dündar ve Gül’ün serbest kalmalarına dair fikrini beyan etmiştir? Bu sorunun cevabı ‘Abdullah Gül fikrini beyan etmiştir, hepsi bu’ olarak geçiştirilebilirdi, tabi elbette Abdullah Gül o kararı verecek olan AYM üyelerinin tamamına yakınının atama kararlarını daha önce elleriyle imzalamamış olmasaydı!..” dedi.

Şiddeti teşvik etmedikçe hiçbir basın ve medya kuruluşunun kapatılmaması gerektiğini söyleyen ama Suriye’de hayatını kaybeden Alevi askerlerin kalbini yiyecek kadar insanlıktan çıkmış cihatçı terör çetelerine övgüler düzdüğünü unutan Fatih Tezcan şöyle konuştu:

“PKK kazanacak Faşist T.C yenilecek diyerek PKK’yi savunan, PKK’li teröristlerle “ataçlanmış” bir faaliyet gösteren şahıslar ne kadar gazetecidir? Bir örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda film çeken, bu filmlere örgüt talimatları yerleştiren Fethullahçılar ne kadar gazetecidir? Gazeteciliğin omurgası 5N1K ise ve eğer istediği N’yi istediği gibi manüple edip istediği K’yi istediği şekilde uydurabilen ve bu şekilde bir terör ve İstihbarat Örgütü’ne hizmet eden medya unsurları ne kadar medyadırlar? Hazırladıkları haberlerle Türk Ordusu’na ABD operasyonu yapılmasına sebep olan medya, medya mıdır, yabancı ülkenin işgal organı mı?”