Fatih Portakal: İçeri atılabilirim

Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, bir sabah kapısının çalınıp gözaltına alınabileceğini söyledi.

Fatih Portakal: İçeri atılabilirim

Zaman zaman AKP’li kalemşörlerin hedefine oturan Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, bir sabah kapısının çalınıp gözaltına alınabileceğini söyledi. Portakal, “Yaptığım işten çıkarılıp, kapının önüne de konulabilirim, içeri de atılabilirim” derken, sevenlerinin de kendisini sürekli ‘çok konuşmaması’ için uyardığını söylüyor.

Sözcü’den Yüksel Şengün‘e konuşan Portakal’ın, kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

–”Endişelerle, korkularla yapıyoruz görevimizi… Ancak bu duyguların bizi esir almasına da izin vermiyoruz” demişsiniz…
Evet, ben de korkuyorum. Hiçbir suçum olmadığı halde, sabaha karşı kapım çalınır mı endişesini duyuyorum. Ancak başımı yastığa koyunca vicdanımın rahatlığı, kalbimdeki korkuları alıp götürüyor. Endişem, eşimin, annemin, yakınlarımın üzüntüleri olur.

– Böyle hissedenlerin sayısı çoğalıyor…

Eleştiriye tahammül olmadığı için, eleştiren insan kalmadı. Oysa eleştiri kötü bir şey değil ki. Ego patlaması yaşayanlar ne yazık ki kendilerinin hatasız olduğunu sanıyorlar.

– İktidar baskısıyla bir gün görevinize son verilse nereye gidersiniz?
Yaptığım işten çıkarılıp, kapının önüne de konulabilirim, içeri de atılabilirim. Sevenlerim ‘Fatih Bey, çok konuşmayın, sizi de içeri alacaklar’ diyor. İnsanların algısına bakar mısınız! Böyle bir ortam oluştu ne yazık ki. Ben kötü bir şey yapmıyorum ki, işimi yapıyorum. Şirket, işten çıkarırsa da canı sağolsun, burası benim babamın şirketi değil zaten. Ancak şu anda hiçbir sıkıntım yok.