Fatih Altaylı: Davutoğlu istifa etti, Erdoğan kabul etmedi

Fatih Altaylı "Pelikan Dosyası"ndaki iddialarla ilgili olarak, Başbakan Davutoğlu'nun daha önce istifasını sunduğunu ancak Erdoğan'ın bunu kabul etmediğini öne sürdü.

Fatih Altaylı: Davutoğlu istifa etti, Erdoğan kabul etmedi

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, dün internet ortamında paylaşılan ve bir anda siyasetin gündemine oturan “Pelikan Dosyası” için “Cemil Barlas böyle bir metni yazamaz. Yazan kişiyi biliyorum ama elimde kanıt olmadığı için açıklayamam” dedi.

Halk TV canlı yayınına telefonla bağlanan Altaylı, söz konusu “Pelikan Dosyası”nı yazdığı iddia edilen Cemil Barlas ve diğer isimlerin hiç birinin o yazıyı yazacak kapasitede olmadığını belirterek “Bunu yazan kişinin bir dönem Cumhurbaşkanı ile beraber çalışmış bir isim olduğunu düşünüyorum. Aklımda bir isim var ama delilim olmadığı için söyleyemiyorum. Ama cumhurbaşkanına daha önce çok yakın bir isim olduğuna eminim. Kullanılan dile baktığımız zaman zaten o ismin geçmişte kullandığı dili de andıran bir dil. İçerde olup bitenleri çok iyi bliyor” dedi.

“Davutoğlu istifa etti, Erdoğan kabul etmedi”

Altaylı, söz konusu yazıların bir anlamının olmayacağını iddia ederek, daha önce de benzer iddiaların ortaya atıldığını ve bu iddiaların hepsinin de doğru olduğunu, ancak sonuçta Erdoğan’ın istediğinin olduğunu söyledi. Altaylı, Davutoğlu’nun daha önce başka bir nedenle istifasını sunduğunu ancak Erdoğan’ın bunu kabul etmediğini de güvenilir kaynaklara dayandırarak ileri sürdü.