Faşist katile yeni ihale

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) çatışma bölgelerinde “acil ve ihalesiz” ibaresiyle yaptırdığı zırhlı güvenlik kulübeleri ihalesini verdiği 4 şirketten biri, 1978 yılında 7 TİP’li gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı'ndan hüküm giyen Ahmet Ercüment Gedikli’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Faşist katile yeni ihale

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) çatışma bölgelerinde “acil ve ihalesiz” ibaresiyle yaptırdığı zırhlı güvenlik kulübeleri ihalesini verdiği 4 şirketten biri, 1978 yılında 7 TİP’li gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı’ndan hüküm giyen Ahmet Ercüment Gedikli’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), operasyon bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde yapımına karar verdiği zırhlı güvenlik kulübeleri Diyarbakır Sur’da birçok noktaya kuruldu.

Zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımını üstlenen şirketlerden biri de 7 Türkiye İşçi Partili (TİP) gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı nedeniyle hüküm giyen Ercüment Gedikli’ye ait Ankara’daki BEST Grup isimli şirket olduğu ortaya çıkarken, şirketin bugüne kadar tanesi 50 bin liradan 700 kulübe yaptığı tespit edildi.

“Bunlar hassas konular”

1978’de aralarında Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı’nın da bulunduğu yedi kişiyle birlikte Bahçelievler Katliamı’nda 7 TİP’li genci katleden ve 7 kez idama mahkûm edilen ancak 11 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 1991 yılında serbest bırakılan faşist katil Gedikli Hürriyet’in ihaleyle ilgili sorusu üzerine “Bunlar hassas konular, büyük gizlilik içinde yürütülen projeler. EGM talep ediyor, biz de yapıp teslim ediyoruz. Bugüne kadar 700’e yakın teslim ettik. Çok fazla özellikleri olan, güvenlik açısından donanımlı bu kulübelerle ilgili basına haberlerin yansıması, haber yapılmasını da güvenlik açısından tasvip etmiyoruz” ifadelerini kullandı.