Faşist katil Mehmet Ali Ağca'nın katılacağı panel iptal edildi

Faşist katil Mehmet Ali Ağca'nın bugün, İstanbul Bayrampaşa Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde "Kıyamet Yaklaşırken, İnsanlık çökerken Tek Çare İslam" isimli panel iptal edildi.

Faşist katil Mehmet Ali Ağca'nın katılacağı panel iptal edildi

Faşist katil Mehmet Ali Ağca’nın bugün, İstanbul Bayrampaşa Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Kıyamet Yaklaşırken, İnsanlık çökerken Tek Çare İslam” isimli panel iptal edildi.

Belediyeye ait, salonda yapılması planlanan panele tepki gösterilirken, kısa süre önce yeni bir gelişme yaşandı. Belediye, daha önce yapılan salon tahsisini iptal etti. Paneli organize eden Yılmaz Birinci, ise “İçeride panel olmayacak. Ancak biz kültür merkezinin önünde basın açıklaması yapacağız. Ağca da bu açıklamaya katılacak” dedi.

Gazeteci Abdi İpekçi’yi öldürüp, cezaevinden kaçırıldıktan sonra Papa II. Jean Paul’e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca’nın Abdi İpekçi Caddesi’nde bir panele katılacağını açıklaması Bayrampaşa’yı karıştırdı. Yerel bir internet sitesi tarafından organize edilen “Kıyamet yaklaşırken, İnsanlık çökerken Tek Çare İslam” isimli panelin Bayrampaşa’daki Abdi İpekçi Caddesi üzerinde yer alan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği açıklandı. Bunun ardından gelen tepkiler üzerine belediye panele tahsis ettiği salonu vermekten vazgeçti.

Panelin duyurusunun yerel internet siteleri ve sosyal medyada yayınlanmasıyla tepkiler de beraberinde geldi. Duyuruda Mehmet Ali Ağca şöyle tanıtıldı: “1981 yılında İtalya Vatikan meydanında Papa’ya suikast girişiminde bulunmasıyla dünyaya Türk’ün kararlılığını ve üstün cesaretini kanıtlayan 21 yıl İtalya’da 10 yıl Türkiye’de ’toplam 31 yıl cezaevinde kalan bu zaman zarfında yazdığı kitabıyla büyük sansasyon yaratan Mehmet Ali Ağca Bayrampaşa’da panel veriyor.”